Σάββατο 27 Ιούνη 2020 - Κυριακή 28 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Νέο «έκτακτο συνέδριο» αποφάσισε η πλειοψηφία

Τη διεξαγωγή του 3ου στη σειρά έκτακτου συνεδρίου (!) ανακοίνωσε την Τετάρτη η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας (ΕΚΠ), για τις 30/6 - 1/7. Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συνεργασία ΕΚΠ» καταγγέλλει τη διοίκηση του ΕΚΠ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), την οποία χαρακτηρίζει «παράρτημα της συνδικαλιστικής μαφίας της ΓΣΕΕ», για καταστρατήγηση και εκφυλισμό των διαδικασιών του συνδικαλιστικού κινήματος.

Οπως σημειώνει, στο ΔΣ που αποφάσισε τη διεξαγωγή του Συνεδρίου δεν έγινε καμία κουβέντα για έγκριση του σώματος αντιπροσώπων που θα συμμετάσχουν, όπως και για τον οικονομικό απολογισμό του ΕΚΠ.

Μεταξύ άλλων, τονίζει πως καθώς η πλειοψηφία του ΕΚΠ «συζητάει με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης της ΝΔ το κλείσιμο μονάδων και ορυχείων και αποκρύπτει τους λόγους και τις αιτίες των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς», προσπαθεί να διατηρήσει το προνόμιο νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών πολιτικών, επισπεύδοντας τις αρχαιρεσίες ώστε να προλάβουν να καταγραφούν ως ψηφίσαντες εκατοντάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ που αναμένεται να συνταξιοδοτηθούν μαζικά τον Σεπτέμβρη.

«Είναι ευθύνη κάθε τίμιου εργαζόμενου, κάθε τίμιου συνδικαλιστή, που μπορεί να μη συμφωνεί σε όλα με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, να συσπειρωθεί με τις ταξικές δυνάμεις ώστε να πετάξουμε αυτήν τη γραφειοκρατική σαπίλα που έχει στρογγυλοκαθίσει στο ΕΚΠ και το έχει μετατρέψει από το σπίτι των εργατών σε σπίτι των εργολάβων και της εργοδοσίας», αναφέρει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ