Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανοίγουν τον Τουρισμό με οδηγό τα «θέλω» των ομίλων

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη έγινε χτες στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει «ανοίγματος της χώρας στον Τουρισμό» από αύριο, 1/7, οπότε ανοίγουν όλα τα αεροδρόμια για τις πτήσεις εξωτερικού, και ταυτόχρονα επιτρέπεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Επίσης, ανοίγουν οι πύλες εισόδου Ευζώνων, Κακαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Προμαχώνα, Νυμφαίας, Καστανιών και Κήπων.

Στη σύσκεψη έγινε επισήμως ανασκόπηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και «διαπιστώθηκε ο υψηλός βαθμός ετοιμότητας όλων των αρμόδιων υπηρεσιών». Συζητήθηκαν επίσης ο τρόπος πραγματοποίησης «στοχευμένων τεστ», στις πύλες εισόδου της χώρας, καθώς και τα πρωτόκολλα μεταφοράς στα νοσοκομεία και στα ξενοδοχεία αναφοράς σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων, τα περιβόητα υγειονομικά πρωτόκολλα, που γίνονται «λάστιχο» με βάση τους στόχους μεγαλοξενοδόχων, τουριστικών ομίλων και μεταφορέων, και ενώ από μια σειρά χώρων δουλειάς προκύπτει ότι στην πράξη δεν τηρούνται τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Παρά ταύτα, κατά το Μαξίμου, στην κυβερνητική σύσκεψη κοινή διαπίστωση ήταν ότι «έχει γίνει σωστή προετοιμασία σε όλα τα επίπεδα, ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή ασφάλεια και για τους επισκέπτες και για τους κατοίκους», ενώ με βάση το στόχο για «πιο μεγάλο κομμάτι από την πιο μικρή πίτα» για τους μεγαλοξενοδόχους αναμένεται σήμερα στην Κω να υπογραφεί «στρατηγική συμφωνία» για τη «στήριξη» του ελληνικού τουρισμού ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και τους επικεφαλής του ομίλου TUI.

Ολα αυτά την ώρα που διεθνώς ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού γιγαντώνεται ξανά επικίνδυνα. Αλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τουλάχιστον μέχρι χτες δεν υπήρχε ακόμα συμφωνία σε επίπεδο ΕΕ από ποιες χώρες εκτός ΕΕ θα δέχονται τουρίστες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, επιβεβαιώνοντας το εν εξελίξει παζάρι - που αξιοποιείται βέβαια και ποικιλοτρόπως στο πλαίσιο των ανταγωνισμών - είπε χτες ότι «είναι μια πολύ δύσκολη συζήτηση αυτή που διεξάγεται όλο αυτό το διάστημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και πρόσθεσε πως αν δεν υπάρξει οριστικοποίηση της λίστας μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις θέσεις της. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 15/7 δεν θα επιτρέπονται απευθείας πτήσεις από Βρετανία και Σουηδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ