Τρίτη 30 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας!

Την καθολική συμμετοχή των οικοδόμων στις δύο επιτυχημένες κινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και συνελεύσεις στις 18 και 25 Ιούνη σε μεγάλα εργοτάξια της Αττικής χαιρετίζει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τονίζοντας ότι αυτή αποτυπώνει την αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον αγώνα τους ακόμα πιο δυναμικά και με άλλες μορφές κινητοποιήσεων, για να μπει φρένο στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τους από τις κατασκευαστικές εταιρείες και τους εργολάβους, για να περάσουν στην αντεπίθεση για σύγχρονους όρους δουλειάς και ζωής.

Οι κινητοποιήσεις, τονίζει το Συνδικάτο, ανάγκασαν την εργοδοσία να συναντηθεί με εκπροσώπους του που έθεσαν τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ προσθέτει ότι οι προσπάθειες εταιρειών και εργολάβων να σπάσουν τον αγώνα των οικοδόμων έπεσαν στο κενό, καθώς «κατάλαβαν πως δεν παίζουμε, ιδιαίτερα στο εργοτάξιο του κολεγίου "Saint Catherine's" στη Λυκόβρυση, αλλά και στο Μετρό του Πειραιά, όπου έκαναν προσπάθεια να διαλύσουν τις Γενικές Συνελεύσεις».

Αντίστοιχα, την ώρα που κατασκευαστικές εταιρείες «στέλνουν email στους εργολάβους για να πάρουν τα "μέτρα" τους» για την «ομαλή» εξέλιξη των εργασιών, το Συνδικάτο σημειώνει ότι με παρεμβάσεις του το περασμένο Σάββατο σε εργοτάξια που δούλευαν, «οι εργολάβοι ήταν οι πρώτοι που εξαφανίζονταν»...

Το Συνδικάτο διαμηνύει σε εργοδοσία και κυβέρνηση ότι η οργάνωση του αγώνα θα κλιμακωθεί με καθημερινές εξορμήσεις στα γιαπιά, με Γενικές Συνελεύσεις, με συσκέψεις στα Παραρτήματα, στις γειτονιές.

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας», ξεκαθαρίζει το Συνδικάτο και απαιτεί: Να σταματήσει το ξεχαρβάλωμα των ωραρίων, η δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Καμία υποχώρηση από το 5ήμερο - 7ωρο. Καμία καθυστέρηση πληρωμών. Αύξηση στα μεροκάματα. Κατώτατο μεροκάματο στα 45 ευρώ μεικτά για ανειδίκευτους χωρίς τριετίες. Να μπει τέλος στο κλέψιμο και στο παζάρι των ενσήμων, να ισχύει ότι κάθε μέρα εργασίας είναι και μέρα ασφάλισης. Να τηρούνται τα μέτρα υγείας και ασφάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ