Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κινητοποίηση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα

Σε κινητοποίηση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα αύριο στις 7 μ.μ. καλεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», με κύριο αίτημα «Κανένας πρόσφυγας στον δρόμο! Κανένα παιδί εκτός σχολείου».

Στη διάρκεια της κινητοποίησης θα παραδοθούν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα στους πρόσφυγες ως έκφραση αλληλεγγύης. Ο Σύλλογος καταδικάζει τη μαζική έξωση προσφύγων από διαμερίσματα και δομές, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν οικογένειες με παιδιά που φοιτούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ειδικά για τη δομή του Ελαιώνα αναφέρει ότι θα διωχθούν 450 οικογένειες με παιδιά.

Ακόμα, επισημαίνει τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, τη νομοθεσία του οποίου αξιοποιεί η κυβέρνηση σχετικά με τα χρονικά όρια παραμονής των προσφύγων στις δομές. Καταγγέλλει ότι οι εξώσεις γίνονται χωρίς μέριμνα μέσα σε συνθήκες πανδημίας και υπογραμμίζει ότι δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, την ένταξη στην εργασία, τονίζοντας ότι διακυβεύονται τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Ο Σύλλογος αναδεικνύει ένα πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο είναι: Κανένας πρόσφυγας να μην πεταχτεί στον δρόμο. Να παραταθεί το πρόγραμμα στέγασης και να ληφθούν όλα τα μέτρα για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Εξω οι ΜΚΟ από τη διαχείριση του προβλήματος. Με κρατική ευθύνη να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Να υλοποιηθεί η καθολική κοινωνική ένταξή τους, με την εξατομικευμένη στήριξη των προσφύγων και των οικογενειών τους, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την τοποθέτηση σε θέσεις εργασίας, παίρνοντας υπόψη το επάγγελμα και τις γνώσεις τους. Κανένα παιδί εκτός σχολείου. Να αρθεί η απαγόρευση χρήσης των προπληρωμένων καρτών των αιτούντων άσυλο αποκλειστικά για αγορές και όχι για ανάληψη μετρητών και να μη διακοπεί το μηνιάτικο επίδομά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ