Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Μεγάλη φωτιά κοντά στη δομή προσφύγων και μεταναστών

Eurokinissi

Πυρκαγιά ξέσπασε χτες το πρωί σε χωράφια και αγροτοδασική έκταση της περιοχής των Βαβύλων της Χίου, κοντά στην οποία βρίσκεται το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ. Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις 9.50. Οι εστίες της πυρκαγιάς ήταν τρεις και η ένταση των ανέμων μεγάλη, ενώ το γεγονός ότι ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή κατέστησε την κατάσταση ανησυχητική. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ρίχτηκαν στο μέτωπο της φωτιάς, για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, ενώ έσπευσαν στην περιοχή συνολικά τέσσερα ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα «Καναντέρ».

Το κύριο μέτωπο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Σκλαβιών. Στο μέτωπο αυτό πήγαν οι κύριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, την ώρα που αναμενόταν και η άφιξη των εναέριων μέσων κατάσβεσης. Σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία των οχημάτων, γινόταν εκτροπή μέσω της Καλλιμασιάς. Κάποια στιγμή δόθηκε οδηγία εκκένωσης από τους κατοίκους στο Θολοποτάμι και στα Σκλαβιά, δεδομένου ότι προς τα εκεί κατευθυνόταν το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς. Τελικά, αυτό δεν χρειάστηκε να γίνει. Μόνο 15 κάτοικοι από τους Βαβύλους απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους εξαιτίας του έντονου καπνού. Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, στη μάχη για την κατάσβεση ρίχτηκαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα.

Στις 2 το μεσημέρι η φωτιά ήταν σε ύφεση με λίγες μικροεστίες, χωρίς να υπάρχει ενεργό μέτωπο. Τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα είχαν αποχωρήσει από το μέτωπο και στην περιοχή βρίσκονταν πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις, αλλά και για να διασφαλίσουν την απομόνωση κάθε μικρής εστίας. Στην επιχείρηση της Πυροσβεστικής πήραν μέρος 28 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων, εθελοντές και οχήματα των ΟΤΑ.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση σε περιοχή της Αμφιλοχίας εκδηλώθηκε χτες περίπου στις 5 το απόγευμα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για το έργο της κατάσβεσης επιχειρούσαν 18 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν δύο αεροσκάφη «Καναντέρ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ