Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κίνηση Ρεπουμπλικάνων υπέρ του Μπάιντεν

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Οξύνεται η κόντρα πλέον όχι μόνο ανάμεσα στον Πρόεδρο Τραμπ και τους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς αλλά και στους κόλπους παλιότερων στελεχών των Ρεπουμπλικάνων.

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου «Ρόιτερς» αναφέρει πως «εκατοντάδες πρώην υφυπουργοί, υπουργοί και ανώτερα στελέχη» της κυβέρνησης του πρώην Προέδρου Τζ. Ου. Μπους συγκρότησαν «Επιτροπή Πολιτικής Δράσης» με την ονομασία «43 Alumni for Biden» (μτφρ. «43 Απόφοιτοι υπέρ του Μπάιντεν»), για να υποστηρίξουν τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, υποψήφιο των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές.

Η Τζένιφερ Μίλικιν, μία από τους οργανωτές της ομάδας που είχε δουλέψει στην εκστρατεία επανεκλογής του Προέδρου Τζ. Ου. Μπους το 2004 και μετά στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εξήγησε στη συγκρότηση της ομάδας πως ο νυν Πρόεδρος «συνιστά κίνδυνο». Διευκρίνισε πως ο πρώην Πρόεδρος Μπους ενημερώθηκε για τη συγκεκριμένη ομάδα αλλά «δεν αναμειγνύεται». Αλλα στελέχη της ομάδας ανέφεραν πως την κίνηση υποστηρίζουν «εκατοντάδες» πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπους, γιατί υποτίθεται πως «ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει την ακεραιότητα που απαιτείται για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της Αμερικής σήμερα».

Στο μεταξύ, δικαστήριο της Ν. Υόρκης εμπόδισε τη διανομή του βιβλίου αποκαλύψεων της Μέρι Τραμπ, ανιψιάς του Προέδρου (κόρη του μεγαλύτερου αδελφού του Ντ. Τραμπ, Φρεντ Τραμπ, που πέθανε το 1981). Η απόφαση βγήκε μετά από προσφυγή άλλου αδελφού του Προέδρου Τραμπ, με το επιχείρημα πως το έργο συνιστά παραβίαση συμφωνίας «εχεμύθειας» μεταξύ μελών της οικογένειας. Το βιβλίο αναμενόταν να κυκλοφορήσει στις 28 Ιούλη και είχε τίτλο «Τόσα πολλά αλλά ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο».

  • Χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη έμειναν περίπου 4.300 λιμενεργάτες του ναυπηγείου «Bath Iron Works» του Πολεμικού Ναυτικού στο Πόρτλαντ της πολιτείας Μέιν. Οι εργάτες απεργούν από τις 22 Ιούνη με μισθολογικά, ασφαλιστικά και άλλα αιτήματα. Η προηγούμενη μεγάλη απεργία που είχε γίνει το 2000 κράτησε 55 μέρες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ