Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συναντήσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη

Με την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου
Με την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου
Σύντομη συνάντηση με τον δήμαρχο Κορδελιού - Ευόσμου Κλ. Μανδαλιανό στο δημαρχείο της πόλης είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, λίγο πριν την έναρξη της ομιλίας του στην κεντρική πλατεία του Ευόσμου. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θ. Κοκονάς και Λ. Ναθαναηλίδης. Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τα σοβαρότερα προβλήματα της πόλης, όπως η δυσοσμία, η υψηλή ανεργία, η υποστελέχωση υπηρεσιών, η έλλειψη παιδικών σταθμών, η υποχρηματοδότηση κ.ά., ζητώντας τη στήριξη του Κόμματος στην προσπάθεια επίλυσής τους. Ο Δ. Κουτσούμπας από την πλευρά του δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί σε αυτή την κατεύθυνση.

Στο χώρο της σύσκεψης με εκπροσώπους φορέων, που πραγματοποιήθηκε στη Μονή Λαζαριστών και πριν την έναρξή της ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ σύντομο χαιρετισμό αντάλλαξε με τον δήμαρχο Παύλου Μελά Δ. Δεμουρτζίδη.

Με εργαζόμενους στο hot spot Διαβατών και στο «Βοήθεια στο σπίτι»

Επίσης, λίγο πριν την έναρξη της συγκέντρωσης στον Εύοσμο, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με εργαζόμενους στο hot spot Διαβατών και στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Και οι δύο αντιπροσωπείες εξέφρασαν την αγωνία τους για τις δουλειές τους, καθώς στα hot spots άρχισαν απολύσεις, ενώ η προκήρυξη για προσλήψεις στο «Βοήθεια στο σπίτι» αφήνει εκτός ένα πολύ μεγάλο μέρος των εργαζομένων. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επανέλαβε τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι όπως πάντα θα συνεχίσει τον αγώνα για την ικανοποίησή τους.

Με συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους

Με εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
Με εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συναντήθηκε και με την Επιτροπή Αγώνα συμβασιούχων εργαζομένων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα ΚΔΑΠ των δήμων Θεσσαλονίκης, που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων ν. Θεσσαλονίκης.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι η πρόθεση του δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη, που είναι και πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, να κλείσει άλλους δύο παιδικούς σταθμούς σε Πανόραμα και Φύλιρο, δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι, με πρόσχημα ότι «δεν βγαίνουν οικονομικά», ότι «τα έξοδα είναι πολλά, τα έσοδα λίγα...» και ζήτησαν τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συμβασιούχοι εργαζόμενοι από τους δήμους Θέρμης, Δέλτα, Ευόσμου κ.λπ. αναφέρθηκαν στο καθεστώς ομηρίας με το οποίο εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από ανανεώσεις των συμβάσεών τους, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων. Είπαν ότι με πρόσχημα τη δίχρονη Προσχολική Αγωγή οι δήμοι σχεδιάζουν συρρίκνωση και κλείσιμο παιδικών σταθμών, ενώ οι ανάγκες παραμένουν και διαρκώς αυξάνονται.

Ανέδειξαν την ανάγκη για λειτουργία όλων αυτών των δομών με κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό και δήλωσαν ότι θα παλέψουν για να μη γίνει καμία απόλυση εργαζόμενου, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να μη μείνει κανένα παιδί έξω από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Με τον δήμαρχο Ευόσμου
Με τον δήμαρχο Ευόσμου
Ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι το ΚΚΕ στηρίζει πολύμορφα τον αγώνα τους και θα συνεχίσει να κάνει παρεμβάσεις και στη Βουλή και όπου αλλού χρειαστεί. Τόνισε ότι χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη λειτουργία αυτών των δομών, ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση σε αδιέξοδο και οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αναγκαστούν να πάνε τα παιδιά τους στις ιδιωτικές δομές. Και βεβαίως, σημείωσε ότι πρέπει να εξασφαλιστεί και η δουλειά όλων των εργαζομένων, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με μόνιμη και σταθερή εργασία.


Με τους εργαζόμενους στο hot spot
Με τους εργαζόμενους στο hot spot

Με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
Με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ