Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Οι εκπαιδευτικοί απορρίπτουν τις αντιδραστικές αλλαγές

Νέα παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται σήμερα, στις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Παιδείας ενάντια στα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με παράλληλη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους επιστημονικών ενώσεων για το θέμα.

Στα νέα ωρολόγια προγράμματα, από τα οποία εξοβελίζονται ή περιορίζονται ολόκληρες επιστημονικές περιοχές και η όποια καλλιτεχνική παιδεία, αναφέρθηκαν το προεδρείο της ΟΛΜΕ και εκπρόσωποι Ενώσεων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, χτες, σε συνέντευξη Τύπου. Επισημάνθηκε η σημασία που έχουν το καθένα από τα μαθήματα στην ολόπλευρη διαμόρφωση της προσωπικότητας του μαθητή, η απουσία παιδαγωγικής τεκμηρίωσης για την κατάργηση αντικειμένων, η διαμόρφωση ενός Λυκείου αυστηρά προσανατολισμένου στην εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Αναφέρθηκαν οι συνέπειες που έχουν οι αντιδραστικές αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα για αναπληρωτές και μόνιμους εκπαιδευτικούς, με τους πρώτους να απολύονται και τους δεύτερους να γίνονται γυρολόγοι προκειμένου να συμπληρώσουν ωράριο.

Αντίστοιχα, χτες το πρωί στη Θεσσαλονίκη, οι εκπαιδευτικοί με αποφάσεις των ΕΛΜΕ έκαναν νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, αντιδρώντας στα νέα ωρολόγια προγράμματα και δηλώνοντας την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα για να τα πάρει πίσω η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ