Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Καταγγέλλουν την κυβερνητική κοροϊδία για τα θέματα των αποζημιώσεων

Τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ και την κυβέρνηση καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, για τη συνεχιζόμενη κοροϊδία εκ μέρους τους όσον αφορά τα θέματα των καταστροφών στην παραγωγή, της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ και των αποζημιώσεων, με αφορμή τη φιέστα που έστησαν στο δημαρχείο Τυρνάβου, μία μέρα πριν από τις συντονισμένες κινητοποιήσεις έξω από καταστήματα του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα.

Οπως τονίζουν, «την ώρα που μεγαλώνει η αγανάκτηση των αγροτών απέναντι στην κυβέρνηση που δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, που δέχτηκε ακόμη πιο έντονο πλήγμα λόγω της πανδημίας και αφού είδαμε άλλη μια χρονιά να πραγματοποιείται εξαίρεση των καλλιεργειών μας από τον ΕΛΓΑ που μας αφήνει χωρίς εισόδημα, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ παρευρέθηκε στο δημαρχείο Τυρνάβου, προκειμένου να μετριάσει τις αντιδράσεις μας. Βέβαια, σε ερώτηση αναφορικά με το αίτημά μας για να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις, προκλητικά απάντησε ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους. Αμεσο είναι όπως μας είπε ο "εξορθολογισμός" του Οργανισμού, δηλαδή να συνεχιστούν οι αδικίες εις βάρος των αγροτών, ενώ για την καθυστέρηση των πληρωμών των αποζημιώσεων το έριξε στα ταμειακά διαθέσιμα».

Οπως καταγγέλλουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι, «αυτά τα ταμειακά διαθέσιμα βασίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των αγροτών όπως και τα λειτουργικά έξοδα του ΕΛΓΑ και καμιά κυβέρνηση δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ από το 2011».

Ταυτόχρονα, επισημαίνουν πως «ο έμμισθος διορισμένος από την κυβέρνηση αντιπρόεδρος ενός κρατικού φορέα όπως είναι ο ΕΛΓΑ, ο οποίος πληρώνεται από τις εισφορές των αγροτών, μας είπε ότι πρόθεση της διοίκησης του Οργανισμού και της κυβέρνησης είναι να μπορούν να συμμετέχουν οι ιδιώτες στην ασφάλιση των αγροτών μέσω του ΕΛΓΑ, να αρχίσουν δηλαδή σταδιακά το ξεπούλημα του Οργανισμού».

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι τονίζουν πως με αυτά τα σχέδια θα προκύψουν νέες αυξημένες εισφορές και μικρότερες αποζημιώσεις.

Καταλήγοντας, επισημαίνουν πως οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων έχουν συγκεκριμένα πάγια αιτήματα, τα οποία και κατέθεσαν στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης, διεκδικώντας: Αμεση καταβολή του υπόλοιπου 35% για τις ζημιές του 2019. Να σταματήσει το αίσχος να δίνεται σταδιακά και τόσο αργοπορημένα η αποζημίωση των δικαιούχων. ΕΛΓΑ δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση. ΕΛΓΑ που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Καμιά σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή. Καμιά σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ. Να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, ώστε να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ