Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ιδρύθηκε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας

Αισιόδοξο μήνυμα για την οργάνωση και τον αγώνα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων του νομού

Από παλιότερη αγροτική κινητοποίηση στη Μαγνησία
Από παλιότερη αγροτική κινητοποίηση στη Μαγνησία
Στον μακρύ και δύσκολο αγώνα που δίνουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου και της ΕΕ, όπλο στην οργάνωση και την ενίσχυση του αγώνα αποτελεί η ύπαρξη και δράση των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, με περιοδείες και συσκέψεις προετοιμασίας σε χωριά, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Ζαγοράς, Αλμυρού - Σούρπης, Δράκειας, Νότιου Πηλίου και Μακρυράχης του νομού Μαγνησίας προχώρησαν στην ίδρυση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας (ΟΑΣΜ).

Ταυτόχρονα όρισαν Προσωρινή Διοίκηση, που θα αναλάβει το έργο της κοινής οργάνωσης και πάλης, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα και στους υπόλοιπους Αγροτικούς Συλλόγους να συμμετέχουν με εκλεγμένους αντιπροσώπους στη νέα Διοίκηση, ενώ θα γίνει επίσης προσπάθεια να συγκροτηθούν Αγροτικοί Σύλλογοι εκεί που δεν υπάρχουν.

Στόχος, όπως τονίζουν, είναι να φτάσει το αισιόδοξο μήνυμα της ίδρυσης της Ομοσπονδίας σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους της Μαγνησίας, σε όλα τα χωριά του Πηλίου και του κάμπου.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η Ομοσπονδία μας είναι ένα επιβεβλημένο και αναγκαίο γεγονός για τον καλύτερο συντονισμό του αγώνα μας, την καλύτερη οργάνωση όλων των αγροτών της περιοχής μας και για το συντονισμό μας με τους αγρότες της υπόλοιπης Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας. Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι της Μαγνησίας αποκτάμε ένα μεγάλο όπλο στα χέρια μας, δυναμώνουμε τη φωνή μας, γινόμαστε πιο ισχυροί.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός, που ήρθε ως αποτέλεσμα των κοινών αγώνων που δώσαμε οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Μαγνησίας τα προηγούμενα χρόνια. Οι μηχανοκίνητες πορείες στον Βόλο, τα μπλόκα και η συμμετοχή μας σε αυτά, οι κινητοποιήσεις στον ΕΛΓΑ, όλα έδειξαν ότι για να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε τα δίκαια αιτήματά μας, απαιτείται να είμαστε συσπειρωμένοι όλοι μαζί απέναντι στα μέτρα που θέλουν να μας πετάξουν από τα χωράφια μας».

Αναδεικνύουν επίσης τη μεγάλη σημασία που έχει η ύπαρξη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, που αποτελεί τη δύναμη της αγροτιάς πανελλαδικά, επισημαίνοντας πως «συντονιζόμαστε και συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, συντονίζουμε τη δράση μας με τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ