Τρίτη 7 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Νέα κινητοποίηση των λογιστών

Από την κινητοποίηση
Από την κινητοποίηση
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η κινητοποίηση αυτοαπασχολούμενων, μαζί με μισθωτούς λογιστές, με αποχή από τα καθήκοντά τους, συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών.

Μετά τις προηγούμενες αγωνιστικές παρεμβάσεις στις 18/6 και την παρέμβαση των αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου, την απόφαση για τη νέα κινητοποίηση σε ό,τι αφορά τους αυτοαπασχολούμενους πήρε η Ενωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), ενώ κάλεσμα απηύθυνε και η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί του κλάδου μεταξύ άλλων διεκδικούν: Αμεση νομοθέτηση του δικαιώματος ασθενείας για τους λογιστές. Παράταση υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων τουλάχιστον έως 30 Σεπτέμβρη. Μεταφορά όλων των δηλωτικών προθεσμιών που λήγουν εντός του Αυγούστου την 15η Σεπτέμβρη για να καθιερωθεί ο Αύγουστος ως μήνας ανάπαυσης των λογιστών. Κανένα πρόστιμο για εκπρόθεσμες δηλώσεις Μάρτη, Απρίλη, Μάη. Αμεση καταβολή σε όλους τους λογιστές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τον μήνα Μάη. Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων λογιστών από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, κ.ά.

Παρά την άρνηση των ηγεσιών και των δύο υπουργείων να συναντηθούν με αντιπροσωπεία τους, αυτοαπασχολούμενοι και μισθωτοί λογιστές δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ