Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δοκιμάζεται η πρωτοπόρος

ΑΕΚ και Σάκοτα τέλειωσαν τον Κόμαζετς

Sportidea

ΑΕΚ και Σάκοτα τέλειωσαν τον Κόμαζετς
Δυνατές συγκινήσεις επιφυλάσσει το φινάλε της φετινής χρονιάς για την Α1 μπάσκετ, αφού στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής διεξάγονται σημαντικά παιχνίδια. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βέβαια εστιάζεται στη δοκιμασία της πρωτοπόρου ΑΕΚ στο Ηράκλειο, όπου αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα. Ο έτερος συγκάτοικος της κορυφής, Ολυμπιακός, θεωρητικά έχει εύκολο έργο στο κλειστό της Δάφνης, αντιμετωπίζοντας την ομώνυμη ομάδα, η οποία δε βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπάρχει και στην κόντρα της Πυλαίας, όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο. Ντέρμπι όμως έχουμε και από τις λεγόμενες μικρομεσαίες ομάδες, στην Καισαριανή, όπου ο Νήαρ Ηστ φιλοξενεί τον ΚΑΟΔ.

Χωρίς τον Κόμαζετς, που κόπηκε από την αποστολή και ουσιαστικά αποτελεί παρελθόν (τη θέση του παίρνει μάλλον ο Κρις Καρ), η ΑΕΚ ετοιμάζεται για τη «μάχη της Κρήτης». Ο Ντράγκαν Σάκοτα δεν αντιμετωπίζει απουσίες παικτών, αφού στα πλάνα του θα είναι και ο Βασίλης Κικίλιας, που λόγω προβλήματος στο στομάχι δεν είχε καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του στο Βελιγράδι. Στην αντίπερα όχθη ούτε οι Κρητικοί έχουν προβλήματα αφού ο Νίκος Παύλου θα έχει στη διάθεσή του τον Αρτέμη Κούβαρη.

Σπουδαίο παιχνίδι αναμένεται στο κλειστό της Πυλαίας, καθώς ο μεν ΠΑΟΚ θέλει να ξεπεράσει το στραπάτσο από το Περιστέρι, ενώ οι φιλοξενούμενοι, που διανύουν πολύ καλή περίοδο, θέλουν να μη χάσουν την επαφή με την κορυφή. Ο προπονητής του «Δικεφάλου του βορρά» συνέστησε στους παίκτες του προσοχή, ενώ οι Νεοσμυρνιώτες θα στερηθούν της βοήθειας του Λάζαρου Αγαδάκου, που αισθάνεται ενοχλήσεις στο γόνατο.

Παιχνίδι δίχως αύριο... θα πραγματοποιηθεί στην Καισαριανή μεταξύ της Νήαρ Ηστ και του ΚΑΟΔ. Κανείς από τους δύο «μονομάχους» δεν είναι διατεθειμένος να ηττηθεί, αφού γνωρίζουν ότι η νίκη είναι στις δυνατότητες και των δύο. Τόσο οι παίκτες του Τάκη Κορωναίου όσο και αυτοί του Κώστα Μίσσα προέρχονται από σπουδαίες εμφανίσεις, που δεν μπόρεσαν να συνοδευτούν όμως από νίκη. Οι Καισαριανιώτες προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή ώστε να έχουν στη διάθεσή τους τον νέο ξένο, Μάικ Σμιθ, ενώ θα στερηθούν των υπηρεσιών του Γιάννη Μολφέτα που πονάει στη μέση. Οι Δραμινοί θα έχουν εντός πλάνων τον Ράιαν Λόρθριτζ, ο οποίος ξεπέρασε το διάστρεμμα που είχε υποστεί την Τρίτη. Επίσης, έχει κίνητρο να κάνει καλή εμφάνιση, καθώς στις εξέδρες του κλειστού θα βρεθεί και η γυναίκα του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ηράκλειο-ΑΕΚ (17.00 ΛΙΝΤΟ, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Δάφνη-Ολυμπιακός (19.00 Δάφνη, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Ιωνικός Ν.-Αρης (Ανω Λιοσίων 18.00), ΠΑΟΚ-Πανιώνιος (Πυλαία 18.45, ΑΛΦΑ DIGITAL), Νήαρ Ηστ-ΚΑΟΔ (Καισαριανή 18.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηρακλής-Περιστέρι (Ιβανώφειο 18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Παναθηναϊκός-Μαρούσι (ΟΑΚΑ 20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ