Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΟΗΕ
Παραδομένη στη βία η περιφέρεια της Σιέρα Λεόνε

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-

Απογοητευτική η κατάσταση που επικρατεί στις ελεγχόμενες από αντάρτες περιοχές της Σιέρα Λεόνε υποστηρίζει έκθεση εμπειρογνωμόνων των Ηνωμένων Εθνών που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση των αξιωματούχων του ΟΗΕ (οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στο προσωπικό της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε), μία ομάδα περίπου 2.000 ανδρών που ανήκαν στις πρώην δυνάμεις των ανταρτών, λυμαίνονται από τα μέσα Γενάρη εννιά χωριά της περιφέρειας, υποβάλλοντας καθημερινά τους χωρικούς σε μία σειρά βασανιστηρίων, βιασμούς, εμπρησμούς σπιτιών, απαγωγές και άλλα είδη επιθέσεων.

Η έκθεση εκτιμά πως η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σε πολλές περιοχές της Σιέρα Λεόνε μετά την περίοδο προσωρινής ηρεμίας που επικρατεί τον τελευταίο μήνα. Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ θεωρούν ως υπεύθυνους για τα έκτροπα και τις ληστρικές επιδρομές σε χωριά της Σιέρα Λεόνε, τους υποστηριχτές του Φοντέι Σανκόχ, αρχηγού της οργάνωσης «Επαναστατικό Ενωμένο Μέτωπο» και του συμμάχου του, Τζόνι Πολ Κορόμα, αρχηγού των «Ενόπλων Δυνάμεων του Επαναστατικού Συμβουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ