Παρασκευή 10 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ»
Γενική Συνέλευση για τη μάχη της Σύμβασης

Παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και συνδικαλιστές από άλλους κλάδους

Τρίωρη στάση εργασίας και έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε προχτές Τρίτη το Σωματείο Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», όπου οι εργαζόμενοι συζήτησαν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Μιλώντας στη συνέλευση ο Βασίλης Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος του Σωματείου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν καμία απαίτηση της εργοδοσίας με το πιστόλι στον κρόταφο. Να προχωρήσουν άμεσα σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να υπερασπιστούν τις κατακτήσεις τους και τα συγκροτημένα δικαιώματα που απορρέουν από τις συμβάσεις τους.

Υπογράμμισε ότι καμία διαπραγμάτευση δεν έχει γίνει στην πραγματικότητα, καθώς ο μόνος που έχει βάλει αιτήματα στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας τη μετενέργεια, είναι η εργοδοσία και όχι οι εργαζόμενοι, και ότι επί της ουσίας πρόκειται περί εκβιασμού και όχι διαπραγμάτευσης.

Η εταιρεία έπρεπε να ανταποκριθεί στο δίκαιο αίτημα των τριών σωματείων του ομίλου για επέκταση της υπάρχουσας Σύμβασης μέχρι το τέλος του χρόνου, σημείωσε ο συνδικαλιστής και κατέληξε πως «σκοπός της εργοδοσίας δεν είναι απλά να αναστείλει την καταβολή κάποιων παροχών, αλλά να ξηλώσει συνολικά το "πουλόβερ" των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για τους εργαζόμενους της "Αθηναϊκής Ζυθοποιίας"», υπενθυμίζοντας και τη στάση της Ενωσης Ζυθοποιών στις διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας για την κλαδική Σύμβαση.

Ο Μανώλης Καραντούσας, πρόεδρος της κλαδικής Ομοσπονδίας, εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του ταξικού κινήματος στους εργαζόμενους, καθώς «είναι ένας αγώνας που υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα και τις πολύ σημαντικές κατακτήσεις τους απέναντι στην εργοδοσία και την πολιτική της κυβέρνησης».

Στην κινητοποίηση έδωσαν το «παρών» συνδικαλιστές από σωματεία του κλάδου των Τροφίμων, του Φαρμάκου και του Τύπου - Χάρτου εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους, ενώ απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Οπως τόνισε, ο αγώνας των εργαζομένων της «Αθηναϊκής Ζυθοποιίας» είναι ιδιαίτερα σημαντικός, όχι μόνο για τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά για όλη την εργατική τάξη, γιατί γίνεται σε μια περίοδο που οι εργοδότες χτυπούν συνολικά τα συγκροτημένα δικαιώματα, οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως «χρώματος», επιδιώκουν να διαλύσουν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και ταυτόχρονα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, προωθώντας μεταξύ άλλων σχέδια όπως το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Την πείρα από τους αγώνες στον κλάδο του Φαρμάκου και τις ομοιότητες στην τακτική της εργοδοσίας μετέφερε στους εργαζόμενους ο Παναγιώτης Μιχαηλίδης από την Ομοσπονδία Φαρμάκου, σημειώνοντας ότι ο μόνος δρόμος που υπάρχει για τους εργάτες είναι εκείνος του αγώνα και της υπεράσπισης των κεκτημένων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ