Σάββατο 11 Ιούλη 2020 - Κυριακή 12 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Πέτρα πάνω στην πέτρα» από το αντιλαϊκό τερατούργημα και τα άθλια προσχήματα που επιστράτευσε η κυβέρνηση της ΝΔ, με στόχο να βάλει στο «γύψο» τις διαδηλώσεις, δεν άφησαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ, με την ψήφισή του από τους παρόντες βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης.

Την ώρα που χιλιάδες λαού έξω από τη Βουλή, προσπερνώντας και το οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για το χτύπημα της διαδήλωσης σωματείων και φορέων, ξεκαθάριζαν ότι ο νόμος αυτός - πλάι σε τόσους άλλους που δοκίμασαν να βάλουν στο «γύψο» την ταξική πάλη - θα μείνει στα αζήτητα, οι βουλευτές του Κόμματος μέσα στη Βουλή αποκάλυπταν μία προς μία τις αντιλαϊκές διατάξεις του. Αποκάλυψαν με στοιχεία τον πραγματικό του στόχο, που είναι - ενόψει και της καπιταλιστικής κρίσης που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στο λαό - το χτύπημα του οργανωμένου λαϊκού κινήματος, συνολικά όποιου αγωνίζεται απέναντι στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, όπως αυτό αποτυπώνεται και στο άρθρο 19 του εκτρώματος, με το οποίο γίνεται η σύσταση Διεύθυνσης για την αντιμετώπιση της «ριζοσπαστικοποίησης».

Ενώ ανέδειξαν το γεγονός ότι το νομοσχέδιο - παρά την απύθμενη υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, που επιχείρησε να το παρουσιάσει ως «ουρανοκατέβατο» - αποτελεί κρίκο στην μακρά αλυσίδα της καταστολής που πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική, αυτή που «εμπλούτισε» και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με νόμους για το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, τη μετατροπή σε «ιδιώνυμο» αδίκημα του αγώνα απέναντι στους πλειστηριασμούς, την απαγόρευση και το χτύπημα διαδηλώσεων, όπως και την ενσωμάτωση των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει σ' αυτό το φύλλο ολόκληρη την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, την περασμένη Πέμπτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ