Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μπροστάρηδες στους αγώνες που έρχονται

Βάζοντας τον πήχη της απαιτητικότητας πιο ψηλά και με την πίστη ότι θα βοηθήσουν πιο αποφασιστικά στη συμβολή της νεολαίας στην οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης και την προοπτική του σοσιαλισμού, οι νέοι κομμουνιστές ολοκληρώνουν σήμερα τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου της ΚΝΕ, οι οποίες ξεκίνησαν την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη.

Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική έναρξη, στην οποία παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων, εκπρόσωποι κοινωνικών, μαζικών και συνδικαλιστικών φορέων, εκπρόσωποι των πολιτικών νεολαιών.

Με καταιγισμό συνθημάτων και χειροκροτημάτων υποδέχτηκαν στο βήμα του συνεδρίου οι Κνίτες και Κνίτισσες τον Επίτιμο Πρόεδρο του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη, ο οποίος τους κάλεσε να είναι οι συνεχιστές των οραμάτων που πάλεψαν οι προηγούμενες γενιές, για να πάρουν αυτά σάρκα και οστά. Την εισήγηση του ΚΣ της ΚΝΕ παρουσίασε στη συνέχεια ο Γραμματέας του ΚΣ Νίκος Σοφιανός.

Την ίδια μέρα χαιρετισμό απηύθυνε, επίσης, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας Χάρτσαρντ Σινγκ. Στις εργασίες του 8ου Συνεδρίου παρευρίσκονται και παρακολουθούν οι αντιπρόσωποι 46 ξένων οργανώσεων νεολαίας.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις των αντιπροσώπων στο συνέδριο, ενώ κορυφαία στιγμή του Συνεδρίου αποτέλεσε η ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, το Σάββατο το απόγευμα. Ολόκληρη η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα θα δημοσιευτεί στο φύλλο της Τρίτης 25 Δεκέμβρη.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα με την εκλογή του νέου οργάνου της ΚΝΕ. Ταυτόχρονα, τις μέρες αυτές έγιναν πολλές εκδηλώσεις γνωριμίας των οργανώσεων της ΚΝΕ με νέους αγωνιστές από τις ξένες αντιπροσωπείες που βρίσκονται στο συνέδριο και σήμερα ο «Ρ» μεταφέρει το κλίμα δύο από αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ