Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE 1
«Πέταξαν» οι «Δικέφαλοι» σε Φάληρο και ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του Ολυμπιακού διατηρεί τα «ηνία» για τη 2η θέση

Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του Ολυμπιακού διατηρεί τα «ηνία» για τη 2η θέση
Με πολύ σημαντικές νίκες συνέχισαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στην προσπάθειά τους για κατάληψη της 2ης θέσης στη Super League 1, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ οι «Δικέφαλοι» επικράτησαν εκτός έδρας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αντίστοιχα.

Στο Φάληρο ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 και υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη του ήττα μετά από 44 αγώνες. Συνέχισε έτσι την καλή παράδοσή του στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τα τελευταία χρόνια και διατήρησε το προβάδισμα για τη 2η θέση έναντι της ΑΕΚ. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον Ολυμπιακό πάντως να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία για γκολ (δοκάρι ο Σεμέδο στο 32'). Το ματς κρίθηκε στα τελευταία λεπτά: Στο 90' ο Μιχάι σκόραρε και έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, καθώς το γκολ του Χασάν για τον Ολυμπιακό στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από χρήση VAR.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε 3-1 τον Παναθηναϊκό και έσπασε μια δυσμενή παράδοση 14 ετών χωρίς ήττα στα μεταξύ τους παιχνίδια ως φιλοξενούμενη, ενώ έμεινε και σε κοντινή απόσταση από τον ΠΑΟΚ. Η «Ενωση» άνοιξε το σκορ με τον Τσιγκρίνσκι στο 8', ο Παναθηναϊκός όμως απάντησε γρήγορα με τον Κουρμπέλη (16'). Στο 43' ο Ολιβέιρα έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ και στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα τον αγώνα, φτάνοντας και σε τρίτο γκολ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βέρντε στις καθυστερήσεις.

«Διπλό» γοήτρου και ψυχολογίας πήρε ο Αρης στο Ηράκλειο, νικώντας 1-0 τον ΟΦΗ, σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες πρόσφεραν θέαμα και έχασαν πολλές ευκαιρίες. Δίχτυα βρήκε μόνο ο Φετφατζίδης (14'), κάτι όμως που αποδείχθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα, ενώ για τους γηπεδούχους μοιραίος ήταν ο Φιγκειρέδο, ο οποίος μεταξύ άλλων ευκαιριών έχασε πέναλτι (στο 50', απέκρουσε ο Κουέστα) και είχε τελική στο δοκάρι (77'), ενώ η καταστροφική του εμφάνιση ολοκληρώθηκε με αποβολή στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η βαθμολογία: Ολυμπιακός 85, ΠΑΟΚ 71, ΑΕΚ 68, Παναθηναϊκός 52, Αρης 41, ΟΦΗ 36.

Πλέι άουτ: «Διπλό» παραμονής ο Παναιτωλικός

Την παραμονή του στην κατηγορία εξασφάλισε ουσιαστικά ο Παναιτωλικός, μετά την αποφασιστική του νίκη με 2-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, στο σημαντικότερο παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής των πλέι άουτ. Από την άλλη ο Πανιώνιος παρέμεινε ουραγός και σε δεινή θέση, ενώ το φάσμα του υποβιβασμού αντιμετωπίζει και η Ξάνθη, που επίσης ηττήθηκε εντός έδρας, 2-1 από τον Αστέρα Τρίπολης. Κατά τ' άλλα ο Ατρόμητος πέρασε νικηφόρα από τον Βόλο με σκορ 3-2, ενώ ισόπαλες χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Λαμία και ΑΕΛ.

Η βαθμολογία: Αστέρας Τρίπολης 42, Ατρόμητος 41, ΑΕΛ 35, Λαμία 34, Βόλος 31, Παναιτωλικός 26, Ξάνθη 23, Πανιώνιος 22.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ