Τρίτη 14 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Συμπαίκτες στον αγώνα για αθλητισμό με δικαιώματα

Με κινητοποίηση απαίτησαν μέτρα στήριξης

Σε κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων προχώρησαν πρόσφατα (8/7) τα αθλητικά σωματεία του νομού Ιωαννίνων, απαιτώντας στήριξη από το δήμο, την Περιφέρεια και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να συνεχίσουν να υπάρχουν. Τα ερασιτεχνικά σωματεία εκφράζουν την αγωνία τους για τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας για τον αθλητισμό, οι οποίες ήρθαν να προστεθούν στα χρόνια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο εκπρόσωπος της ομάδας ΕΑΣ «Μαχητής», Γ. Βλάχος, που ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο φυτοζωεί, οι παράγοντες φτύνουμε αίμα για να κρατήσουμε όρθιες τις ομάδες, ξοδεύοντας υπέρογκα και για παράλογες αιτίες ποσά. Γήπεδα και εγκαταστάσεις ρημάζουν, αθλητές θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Πρέπει να πληρώνουμε για τη χρήση επικίνδυνων γηπέδων, όπως της ΕΠΣΗΠ (σ.σ. Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηπείρου), την ίδια ώρα που πολλά άλλα γήπεδα είναι απαγορευμένα για τα ερασιτεχνικά σωματεία και τσιφλίκι των ΠΑΕ».

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Χ. Καράκογλου, παλαίμαχος μαραθωνοδρόμος, ο οποίος επικεντρώθηκε στο θέμα των υποδομών σε επίπεδο δήμων και την αναγκαιότητα της φυσικής αγωγής στις μικρές ηλικίες, και ο Α. Μαχτσίρας, σχολικός γυμναστής, ο οποίος αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη που υπάρχει σε χώρους άθλησης στην πόλη, την ίδια ώρα που δίνουν απλόχερα χώρους σε ΠΑΕ. Χαιρέτισε τέλος η Γκουζάλ Τουλιαγκάνοβα, εκπρόσωπος Φοιτητικών Συλλόγων που στήριξαν την κινητοποίηση και μίλησε για την ανάγκη στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Είχε προηγηθεί η συνάντησή τους στην ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΗΠ, όπου τα ερασιτεχνικά σωματεία συναποφάσισαν το ακόλουθο κοινό πλαίσιο διεκδικήσεων:

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση από τη ΓΓΑ και πάγωμα - ρύθμιση οφειλών τους για το 2020. Να καλυφθούν τα έξοδα διαιτησίας από την ΕΠΣΗΠ για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021. Δωρεάν χρήση όλων των γηπέδων, να αναλάβουν οι δήμοι όλα τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης γηπέδων που τους ανήκουν και παραχωρούνται στα ερασιτεχνικά σωματεία, κ.ά.

Τα ερασιτεχνικά σωματεία που συνυπογράφουν τα αιτήματα είναι τα εξής: ΑΟ Ζωοδόχος, ΤΙΤΑΝ Λογγάδων, ΑΟ Ανατολής, ΠΑΣ Κράψης, ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου, ΑΕ Μικρασιατών, ΠΑΟ «Αετός» Μ. Περιστερίου, ΑΕ Κληματιά, ΑΕ Πραμάντων, ΑΟ Αμερού Μηλέας, ΑΣ «Αχέρων» Ρωμανού, ΕΑΣ «Μαχητής» Ιωαννίνων, ΠΑΣ «Θύελλα» Κατσικάς, ΑΟ Νεοχωρόπουλου, ΑΟ Κοσμηρά, Προοδευτική Περάματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ