Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Την άρση των παρανομιών ζητά το ΚΚΕ

Νέα Ερώτηση προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του Κόμματος

Το θέμα της αποκατάστασης της νομιμότητας της παράνομης οριοθέτησης του παράλιου οικισμού Κάτω Πολυδενδρίου και Πύργου του Νομού Λάρισας, η οποία έγινε με την 1647/87 απόφαση του τότε Νομάρχη, φέρνει για άλλη μια φορά στη Βουλή το ΚΚΕ. Οι βουλευτές Αντώνης Σκυλλάκος και Τάκης Τσόγκας κατέθεσαν Ερώτηση προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Β. Παπανδρέου.

Παρά τα πορίσματα πολυμελών επιτροπών του ΥΠΕΧΩΔΕ, την 323/98 ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους - επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, αρνείται να αποκαταστήσει τη νομιμότητα στην εκεί παράλια περιοχή, αποστερώντας την από την ορθολογική και περιβαλλοντική ανάπτυξη που προβλέπεται από το νόμο και που είναι η πολεοδόμησή της ως περιοχής Β' κατοικίας - παραθεριστικής.

Τα παραπάνω - προσθέτουν οι δύο βουλευτές - επιβεβαιώνονται πλήρως από την 2111/2-11-2001 απάντηση του ΥΠΕΧΩΔΕ στην υπ' αριθμόν 1894/8-10-2001 Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, παρότι οι υπεύθυνοι της παράνομης οριοθέτησης, των εκδόσεων δεκάδων παράνομων οικοδομικών αδειών κλπ. έχουν παραπεμφθεί για να δικαστούν με το 211/2001 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, όσο και ο Γεν. Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας, που, όμως μέχρι σήμερα, αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε παρέμβαση.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ απευθύνουν τα εξής καίρια ερωτήματα προς την υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Εάν και πότε θα υπογράψει το επεξεργασμένο σχέδιο ΠΔ που προώθησε στον τότε υπουργό η Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του ΥΠΕΧΩΔΕ πριν τέσσερα χρόνια περίπου και αφορά την κατάργηση της 1647/87 παράνομης νομαρχιακής απόφασης.
  • Θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη γρήγορη αποκατάσταση της νομιμότητας, γιατί πέρα από τα άλλα η υπάρχουσα εκκρεμότητα δημιουργεί προβλήματα και σε όσους δεν είχαν καμία ανάμειξη στις παρανομίες.
  • Πότε θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διατάχθηκε με την 791/727/12-8-98 απόφαση του ΓΓ ΥΠΕΧΩΔΕ και αφορά την έκδοση άνω των 15 παράνομων οικοδομικών αδειών;
  • Σκοπεύει να προχωρήσει σε ΕΔΕ για να εξεταστούν τυχόν ευθύνες για την οριοθέτηση του οικισμού Κάτω Πολυδενδρίου όπως αυτές αναφέρονται στο από 24-4-1997 πόρισμα της τετραμελούς ειδικής επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ, καθώς και για την επέκταση του συνεκτικού τμήματος Πύργου και για τις εκδόσεις παράνομων οικοδομικών αδειών στην εκεί περιοχή, όπως αυτές αναφέρονται στο από 28-7-2001 πόρισμα της επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ