Κυριακή 23 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανταλλαγή πολύτιμης εμπειρίας

Εκδήλωση στον Ταύρο με εκπροσώπους από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Νεπάλ και τη Δυτική Σαχάρα

Η ήττα του ιμπεριαλισμού σε μια γωνιά του πλανήτη είναι νίκη των λαών όλου του κόσμου. Αυτό ήταν το μήνυμα της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης μεταξύ των μελών της ΚΝΕ, των Νοτιοανατολικών συνοικιών της Οργάνωσης και των εκπροσώπων αριστερών και δημοκρατικών νεολαιών από τη Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Νεπάλ και τη Δυτική Σαχάρα. Η αίθουσα του δημαρχείου του Ταύρου, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, «ξεχείλισε» από την ανάγκη όλων όσοι συμμετείχαν, να ανταλλάξουν εμπειρίες για το νεολαιίστικο κίνημα της κάθε χώρας, για τα προβλήματα των νέων και για τα ζητήματα αιχμής στην πάλη της κάθε οργάνωσης.

«Η οργάνωσή μας θέλει να τονίσει τον πολύ θετικό ρόλο που παίζει η ΚΝΕ τόσο στο κίνημα της χώρα σας, όσο και στο διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα μέσω της καθοδήγησης που της έχει ανατεθεί στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών», σημείωσε ο Σαμέρ Αλί Γιακούμπ γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Δημοκρατικής Ενωσης Νεολαίας Συρίας. Μιλώντας για τη δράση της οργάνωσής του, τόνισε ότι ζήτημα αιχμής για τους Σύρους Κομμουνιστές είναι η απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της χώρας τους από το Ισραήλ, αγώνας ο οποίος συνδέεται με τη συνολικότερη αντιιμπεριαλιστική πάλη του κόμματός τους.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η παρέμβαση του Μπραχίμ Ελμάμι, εκπροσώπου της Ενωσης Νεολαίας Δυτικής Σαχάρας, ο οποίος υπογράμμισε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει για μας τους κατοίκους των κρατών του Τρίτου Κόσμου, να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στις χώρες της Δύσης που στηρίζουν ενεργά τον αγώνα μας».

«Μπορεί γεωγραφικά να είμαστε μακριά, όμως μας ενώνει η πάλη που διεξάγουμε κατά του ιμπεριαλισμού», σημείωσε στην ομιλία του ο Ραμπίντρα Αντχίκαρι γενικός γραμματέας της Δημοκρατικής Εθνικής Ομοσπονδίας Νεπάλ, χαρακτηρίζοντας την ΚΝΕ ως «ζωντανό κύτταρο» του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού κινήματος της νεολαίας. Μιλώντας για τη δράση του ΚΚ Νεπάλ ο Ρ. Αντχίκαρι επισήμανε ότι στόχος του κόμματος είναι η αντίσταση του λαού της χώρας στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και η σοσιαλιστική οικοδόμηση, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθηση ότι οι κομμουνιστές στη χώρα του θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις επερχόμενες εκλογές.

Η Μπογιάνα Τσίριτς εκπρόσωπος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Γιουγκοσλαβίας, μίλησε για τις δύσκολες ώρες που περνά ο λαός της εδώ και μια δεκαετία, αλλά και για «την αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η σημερινή φιλοδυτική κυβέρνηση της χώρας». Οπως είπε η Μπ. Τσίριτς οι Γιουγκοσλάβοι κομμουνιστές προσπαθούν να οργανώσουν την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού, για να πάψει η Γιουγκοσλαβία να είναι ΝΑΤΟικό προτεκτοράτο, καθώς και να υπερασπιστούν τις λαϊκές κατακτήσεις των προηγούμενων ετών. «Η συμμετοχή της κυβέρνησής μας στην παράδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς ήταν μία ακόμα απόδειξη της δουλικότητας που επιδεικνύει απέναντι στη Δύση», πρόσθεσε η Μπ. Τσίριτς.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
Ανθή ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Ελένη ΤΖΙΒΡΑ, Φώτης ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ