Σάββατο 18 Ιούλη 2020 - Κυριακή 19 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πρωτοφανείς απαγορεύσεις στους συλληφθέντες έξω από την ΑΣΟΕΕ

Ελεύθεροι, αλλά με πρωτοφανείς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τρεις που είχαν συλληφθεί την περασμένη Τετάρτη μετά από αντιρατσιστική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στους κατηγορούμενους απαγόρευση συμμετοχής σε οποιαδήποτε δημόσια συγκέντρωση αλλά και απαγόρευση να πηγαίνουν στην περιοχή των Εξαρχείων. Επίσης, προφανώς, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική τακτική παρουσία στο Αστυνομικό Τμήμα. Οι απαγορεύσεις αυτές είναι δείγμα του νέου καθεστώτος περιοριστικών μέτρων που επιβάλλονται με τον νέο νόμο.

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή τους έγινε μετά από αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας και ενώ αποχωρούσαν από την Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ. Πρόκειται για το περιστατικό που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, καθώς βίντεο και φωτογραφίες αποτυπώνουν σκληρή αστυνομική βία, αλλά και την προσπάθεια αστυνομικών να «φυτέψουν» ενοχοποιητικά στοιχεία στους συλληφθέντες, όπως ένα μπουκάλι με υγρό σε σακίδιο που φέρεται να ανήκει σε έναν από αυτούς, αλλά και ξήλωμα σημαίας από κοντάρι.

Σε δήλωσή της η δικηγόρος των δύο από τους τρεις συλληφθέντες χαρακτηρίζει την απόφαση της Δικαιοσύνης «πρωτοφανή» και ότι συντάσσεται απόλυτα με τον πρόσφατο νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ