Τρίτη 21 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
29o ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΝΕ
Υποδειγματικά οργανωμένη η κατασκήνωση

Με την πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος, όταν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ αντιμετώπισαν την κατάσταση της πανδημίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οργανώνοντας παράλληλα την πάλη του λαού, στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο η ΚΝΕ, με τη συμβολή ομάδας ειδικών επιστημόνων, συνέταξε αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της υγείας των κατασκηνωτών, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το Διήμερο θα πραγματοποιηθεί με ασφάλεια.

Από την πρώτη έως την τελευταία μέρα ήταν φανερή παντού η πιστή εφαρμογή των μέτρων. Από τη στιγμή της αναχώρησης των κατασκηνωτών από τις περιοχές τους, τα αντισηπτικά που υπήρχαν παντού στο χώρο, την τήρηση των αποστάσεων, έως τον κατάλληλο εξοπλισμό στα μπαρ, τις θερμομετρήσεις που πραγματοποιούνταν σε όσους εισέρχονταν στο χώρο της κατασκήνωσης, τα συνεργεία καθαριότητας που φρόντιζαν να παραμένει ο χώρος όπως πρέπει, την υποδειγματική οργάνωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Ταυτόχρονα, στο χώρο της κατασκήνωσης λειτούργησε πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο 24ωρης λειτουργίας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ιατρείο του Στομίου, που ήταν ανοιχτό όλες τις μέρες. Η ομάδα του ιατρείου αποτελούνταν από γιατρούς ειδικοτήτων πρώτης γραμμής, παθολόγους, αναισθησιολόγους, χειρουργούς, γιατρούς επειγόντων και άλλων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και φοιτητές Ιατρικής. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την αναχώρηση της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ από το ΟΑΚΑ, οι περαστικοί σταματούσαν δίνοντας συγχαρητήρια στην ΚΝΕ, μένοντας πραγματικά έκπληκτοι από το πώς τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση τόσων ανθρώπων.


Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ απέδειξαν ξανά πως τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και αυτό αποτυπώθηκε και στα μαντήλια που έγιναν ανάρπαστα στο Διήμερο με το λογότυπο της καμπάνιας για τους νέους εργαζόμενους, «οι αφανείς ήρωες να γίνουν πρωταγωνιστές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ