Πέμπτη 23 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
Οι σύμμαχοί σας νίπτουν τας χείρας τους μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα

Σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο Δ. Κουτσούμπας ανέφερε στη Βουλή:

«Να έρθω και στο άλλο θέμα της μεταξύ σας κόντρας, που γίνεται πάλι μόνο και μόνο για να κρύψετε τις στρατηγικές σας συγκλίσεις.

Οι τελευταίες επικίνδυνες εξελίξεις με τη NAVTEX της Τουρκίας επιβεβαιώνουν ότι η τουρκική επιθετικότητα κλιμακώνεται βήμα βήμα. Μόνο που το χτεσινό βήμα κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας, μια μέρα μόλις μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αποδεικνύει ξανά ότι οι περιβόητοι "σύμμαχοί" σας, η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, το μόνο που κάνουν είναι να "νίπτουν τας χείρας" τους μπροστά στη στάση της τουρκικής κυβέρνησης, προωθώντας τα δικά τους σχέδια σε βάρος των λαών. Μάλιστα, η δήλωση του State Department, που κάνει λόγο για "αμφισβητούμενα ύδατα" στο χώρο της τουρκικής Navtex, όχι μόνο είναι προκλητική, αλλά δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης.

Τόσο εσείς κύριοι της ΝΔ, όσο και εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, κάνατε σημαία της εξωτερικής σας πολιτικής τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, παραδίδοντας όλη τη χώρα για αμερικανικές βάσεις, με το πρόσχημα και της προστασίας από την Τουρκία. Το αποτέλεσμα; Να εισπράττετε από τους συμμάχους σας δηλώσεις περί "αμφισβητούμενων υδάτων". Είστε υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό! Δεν μπορεί να σας έχει κανείς καμία εμπιστοσύνη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ