Σάββατο 25 Ιούλη 2020 - Κυριακή 26 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Προσφορές στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗΣ
ΦΩΤΟ

Ευχαριστώ όλους εκείνους που με κάθε τρόπο μού συμπαραστάθηκαν στο βαρύτατο πένθος μου για το χαμό του αξέχαστου συζύγου μου, ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗ, και ιδιαίτερα την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και τους συμπατριώτες του από το Ρέθυμνο, προσφέροντας στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 20 ευρώ.

Η σύζυγός του Κατίνα

  • Στην μνήμη του αγαπημένου μας θείου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που «έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε στο «Σπίτι του Αγωνιστή» 50 ευρώ.

Τα ανίψια του Νίκος και Βασιλική Αναγνωστοπούλου

***

ΦΩΤΟ

Στις 29/6/2020 «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΕΙΤΣΑΣ σε ηλικία 100 ετών.

Γεννήθηκε στην ορεινή Καλαμπάκα Τρικάλων στις 15/2/1920. Μετά την κατάληψη της χώρας από τους ναζί κατακτητές, εγκαταλείπει τη Χωροφυλακή, όπου είχε καταταγεί, και παίρνει μέρος στην ΕΑΜική Αντίσταση ως αντάρτης του ΕΛΑΣ, με ψευδώνυμο «Παπαφλέσσας», και αργότερα στον ΔΣΕ.

Για τη δράση του αυτή κυνηγήθηκε, βασανίστηκε, φυλακίστηκε. Καταδικάζεται δις εις θάνατον και εξορίζεται στην Γυάρο για 10 ολόκληρα χρόνια. Επιστρέφοντας από την εξορία, στο χωριό του γίνεται δεκτός με τιμές λαϊκού ήρωα. Συνεχίζει τη δράση του και στην περίοδο της δικτατορίας 1967 - 1974 ξανασυλλαμβάνεται και εξορίζεται πάλι στη Γυάρο. Μετά τη μεταπολίτευση γίνεται μέλος του ΚΚΕ σε KOB της ορεινής Καλαμπάκας, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Το 2018, με αίτημά του γίνεται δεκτός στο «Σπίτι του Αγωνιστή». Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του δεν έχανε ευκαιρία για τραγούδι και χορό σε όλες τις εκδηλώσεις του Ιδρύματος. Ιδιαίτερα αγαπητός στο προσωπικό και στους φιλοξενούμενους συντρόφους του. Θα μείνει στη μνήμη όλων.

Το «Σπίτι του Αγωνιστή»

  • Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΚΛΕΙΤΣΑ προσφέρουμε 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΕΙΤΣΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΛΕΙΤΣΑΣ
Ολοι μεγαλώσαμε ακούγοντας και συνάμα ρουφώντας από το στόμα σου, είτε από τις διηγήσεις άλλων, τα κατορθώματά σου. Στα μάτια και στα αυτιά μας ήσουν ένας ήρωας. Δοκιμασίες, διωγμοί, φυλακίσεις, ξύλο, εξορίες, απώλειες, θάνατοι... Θείε, θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη. Νιώθουμε πως χάνουμε τον πατέρα μας. Η Ιστορία όμως χάνει ένα κομμάτι της.... Καλό ταξίδι!

Η οικογένειά του


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ