Παρασκευή 24 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Χιλιάδες εργαζόμενοι της «Airbus» διαδήλωσαν κατά των απολύσεων

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Χιλιάδες εργαζόμενοι του ισπανικού εργοστασίου της «Airbus» κοντά στη Μαδρίτη συγκεντρώθηκαν χτες έξω από το εργοστάσιο, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ευρωπαϊκού ομίλου αεροναυπηγικής, που προβλέπει 900 απολύσεις μόνο στην Ισπανία. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το δημαρχείο της πόλης Χετάφε.

Ο ευρωπαϊκός κολοσσός (συμμετέχουν γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά κεφάλαια), που κατά 4% ανήκει στην ισπανική κυβέρνηση, ανακοίνωσε πριν από μερικές βδομάδες πως θα απολύσει περίπου 900 εργαζόμενους στην Ισπανία, ως μέρος των περικοπών 15.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Στη Γαλλία και τη Γερμανία θα γίνουν από 5.000 απολύσεις.

«Διαδηλώνουμε επειδή η εταιρεία, εκμεταλλευόμενη αυτήν την προσωρινή κατάσταση της Covid-19, θέλει να απαλλαγεί από 900 εργαζόμενους», δήλωσε στο «Ρόιτερς» διαδηλωτής που εργάζεται στην εταιρεία εδώ και 41 χρόνια. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η «Airbus» σχεδίαζε να καταργήσει περίπου 700 θέσεις στην Ισπανία, καιρό πριν από την πανδημία και την οικονομική κρίση.

Τους τελευταίους μήνες, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία «Nissan» έχει ανακοινώσει ότι θα κλείσει τρία εργοστάσια στην Καταλονία, στο πλαίσιο σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, ενώ η «Alcoa» βρίσκεται στη διαδικασία κλεισίματος εργοστασίου αλουμινίου στη Γαλικία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ