Παρασκευή 24 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑ
Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν

ΜΟΣΧΑ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

«Εποικοδομητική» και «ουσιαστική» τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποίησαν χτες οι Πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ρωσικής Προεδρίας, εκφράζοντας την προσδοκία για ενίσχυση του εμπορίου και της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών, όπως οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει να συνεχιστούν οι επαφές σε διάφορα επίπεδα.

Επίσης «συζήτησαν λεπτομερώς τη στρατηγική σταθερότητα και τον έλεγχο των όπλων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες ευθύνες της Ρωσίας και των ΗΠΑ στη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας».

Η ανακοίνωση του Κρεμλίνου επεσήμανε ότι οι δύο ηγέτες «επιβεβαίωσαν τη σημασία των διμερών διαβουλεύσεων για τα θέματα αυτά, όπως και των μέτρων για την περαιτέρω μείωση και τον περιορισμό των στρατηγικών επιθετικών όπλων (σ.σ. συνθήκη New START)». Παράλληλα, «και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη συλλογικών προσπαθειών για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας και του παγκόσμιου καθεστώτος μη διάδοσης πυρηνικών όπλων», ενώ «έγινε αναφορά στην κατάσταση σχετικά με την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν».

Πούτιν και Τραμπ «σημείωσαν τη σημασία της ρωσικής πρωτοβουλίας για τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Βρετανία, Γαλλία) για ένα ευρύ φάσμα διεθνών ζητημάτων ασφάλειας».

Τέλος, οι δύο Πρόεδροι «αξιολόγησαν θετικά τη συνεργασία των δύο χωρών για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ