Τρίτη 28 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ
Ετοιμάζει κοινή άσκηση με την Τουρκία

Από αύριο μέχρι τις 10 Αυγούστου

Εκφραση της αυξανόμενης τουρκικής εμπλοκής και στην αντιπαράθεση Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν είναι η στρατιωτική άσκηση που ξεκινούν αύριο Τετάρτη Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν, σε ευρεία κλίμακα και με τη συμμετοχή χερσαίων αλλά και εναέριων μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεών τους.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας του Αζερμπαϊτζάν, αύριο Τετάρτη 29 Ιούλη ξεκινά άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας που θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Αυγούστου, η οποία θα διεξαχθεί σε περιοχές της πρωτεύουσας Μπακού, αλλά και στις περιοχές Ναχιτσεβάν, Γκαντζά, Κουρνταμίρ και Γιεβλάκχ. Θα ακολουθήσει την 1η Αυγούστου άσκηση με στρατιωτικές δυνάμεις των δύο χωρών, μέχρι και τις 5 Αυγούστου, σε Μπακού και Ναχιτσεβάν.

Θυμίζουμε ότι στα μέσα του Ιούλη ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλούσι Ακάρ, είχε πει ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν εναντίον της Αρμενίας, η οποία συνεχίζει την επιθετική της προσέγγιση», προσθέτοντας πως «θα στείλει όποια βοήθεια κριθεί απαραίτητη». Μετά το «θερμό επεισόδιο» που σημειώθηκε στα μέσα του Ιούλη στη μεθόριο Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν επανήλθαν στο προσκήνιο οι σύνθετες ισορροπίες στην Κεντρική Ασία, όπου το τουρκικό κεφάλαιο επιδιώκει να αναβαθμίσει την παρουσία του, αλληλεπιδρώντας και με τις μεθοδεύσεις ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως και η Ρωσία, που διατηρεί στενές σχέσεις με την Αρμενία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ