Τρίτη 28 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
Εξετάζει αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργηματικού χαρακτήρα

Τις επόμενες μέρες θα κρίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών αν θα αναβαθμιστούν σε κακουργηματικού χαρακτήρα οι κατηγορίες σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων από την Πυροσβεστική, για την τραγωδία στο Μάτι. Ο ανακριτής της υπόθεσης Α. Μαρνέρης έχει καταθέσει σχετικό αίτημα για δεύτερη φορά, ζητώντας να ασκηθεί δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο. Πριν από ένα μήνα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε αρνηθεί το αίτημά του για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου.

Επανερχόμενος ο ανακριτής, επικαλείται τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει από την πολύμηνη έρευνά του, αλλά και όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις καταγγελίες του επιπυραγού Δ. Λιότσιου, πραγματογνώμονα της Εισαγγελίας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Α. Μαρνέρης παραθέτει τους λόγους για τους οποίους, κατά την εκτίμησή του, προκύπτουν ενδείξεις ενδεχόμενου δόλου για τη διάπραξη του αδικήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και αντίστοιχα της έκθεσης από την οποία προήλθαν βαριές βλάβες.

Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που φέρονται να μην πήγαν στο Μάτι τη μέρα της καταστροφής, αποτελούν αντικείμενο έρευνας του 6ου τακτικού ανακριτή Α. Μαρνέρη. Ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του - σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα» - όχι μόνο στην ολιγωρία των αξιωματικών που ήταν στο επιχειρησιακό κέντρο, στην καθήλωση των εναέριων μέσων, αλλά και σε στελέχη της Πυροσβεστικής που, παρότι είχαν πάρει εντολές να μεταβούν στο Μάτι, «χάθηκαν στον δρόμο» κι έφτασαν στην περιοχή με καθυστέρηση δύο - τριών ωρών και όταν όλα πια είχαν τελειώσει.

Είναι ενδεικτικό ότι σε κατάθεση που έδωσε στις 17 Ιούλη 2020 υψηλόβαθμος αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ερωτάται τι απέγινε συνάδελφός του που δεν είχε καθορισμένες κινήσεις από τις 4.30 το απόγευμα της μοιραίας 23ης Ιούλη 2018.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ