Παρασκευή 31 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ξεκίνησε το ταξίδι με πολύμορφες εκδηλώσεις

Με εκδηλώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ, που περιλαμβάνουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αθλητικά τουρνουά, ιστορικούς περιπάτους, πολιτικές ομιλίες, εκθέσεις, ξεκίνησε το «ταξίδι» του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να "ανασαίνουμε", για να νικήσει η ζωή».

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε τουρνουά μπάσκετ 3on3 στη Σκάλα Λακωνίας, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός, με τη συμμετοχή πολλών νέων της περιοχής.

Μία μέρα νωρίτερα, έγινε η εκδήλωση στην Κω, στο πάρκο «Ξενία». Καθώς φέτος είναι μία ιδιαίτερη χρονιά, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε οποιονδήποτε χώρο του πάρκου.

Ομιλήτρια ήταν η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, η οποία ανέλυσε τις εξελίξεις στην οικονομία μετά τη συμφωνία για το ευρωπαϊκό «Ταμείο Ανάκαμψης», αλλά και τις επικίνδυνες για το λαό μας εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Κλείνοντας η βουλευτής ανέδειξε τη σημασία ο λαός και η νεολαία να συστρατευθούν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για την πάλη για το σοσιαλισμό.

Οι επισκέπτες απόλαυσαν τη μουσική συναυλία των Πόπης Ξυλουρά και Μαρίας Μιχαλάκα με έντεχνα και ροκ τραγούδια, αλλά και το αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι από τον Λευτέρη Σαρούκο.

Στο χώρο λειτουργούσαν εκθέσεις για τους μαθητές και για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

-- Σήμερα, Παρασκευή, στη Χίο, στην πλατεία Βουνακίου, στις 8 μ.μ.

Θα μιλήσει η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής του ΚΚΕ. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τύμπανα και χορό σε ρυθμούς samba reggae, από τις 45 μπάντες Batala σε όλο τον κόσμο, την Batala Chios και αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι με τους Πέτρο Ντούλη και Σταμάτη Συριώδη.

Στο χώρο θα υπάρχουν επίσης έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής», θεματικές εκθέσεις για τους μαθητές και το Προσφυγικό, παιδότοπος για τους μικρούς επισκέπτες, στέκι νέων εργαζομένων.

-- Για αύριο, Σάββατο 1 Αυγούστου, μετατίθεται το τουρνουά μπάσκετ 3on3 που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ στη Ρόδο με σύνθημα «Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, αλλά δικαίωμα για όλους!».

Το τουρνουά θα γίνει στο Ανοιχτό Προπονητικό Κέντρο Κολοσσού (Στάδιο Διαγόρα), ξεκινώντας στις 7.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Ανδρέας Λουκάς, παίκτης της Α1 με αμαξίδιο. Δηλώσεις συμμετοχής για το τουρνουά στο τηλέφωνο 6951.856.375 και στο mail: knerodou@gmail.com

-- Εκδήλωση στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στην κεντρική πλατεία, πραγματοποιείται αύριο, Σάββατο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτική ομιλία από την Αρτεμη Ανδρονικίδου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, παιχνίδια escape room και «Ρουκ-Ζουκ» καθώς και μουσικό πρόγραμμα από τους «Senie Penie». Στο χώρο θα λειτουργούν bar και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ