Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Καταχρηστική απόφαση μεταφοράς εργαζομένων ελέω ΠΝΠ

Την απόφαση της δημοτικής αρχής Αλίμου να εντάξει τον Αύγουστο στις κοινωνικές υπηρεσίες τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, δηλαδή την περίοδο που αυτοί είναι κλειστοί, καταγγέλλει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ο δήμαρχος «για να δικαιολογήσει την απόφασή του», επισημαίνει, «χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις αντεργατικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εκδόθηκαν την περίοδο του κορονοϊού». Να σημειωθεί ότι η σχετική διάταξη προέβλεπε τη δυνατότητα των δήμων να μεταφέρουν προσωπικό από υπηρεσίες που η λειτουργία τους είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας σε άλλες υπηρεσίες, το οποίο δεν ισχύει σήμερα για τους παιδικούς σταθμούς.

«Ο δήμαρχος», ρωτά το Συνδικάτο, «δεν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι δουλεύουν από την 1ηΣεπτέμβρη μέχρι τις 31 Ιούλη χωρίς να πάρουν άδεια;». Ακόμα τονίζει πως «η κυβέρνηση και ο υπουργός Εσωτερικών έχουν ευθύνη για τη συγκεκριμένη απόφαση. Αμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν στην ακύρωσή της, όπως και να καταργήσουν όλες τις αντεργατικές ΠΝΠ (...) Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να συνταχθούν με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και να απαιτήσουν: Να πάρει πίσω η διοίκηση του δήμου την απόφασή της. Να καταργηθούν τώρα όλες οι ΠΝΠ και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ