Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΧΕΔΙΟ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ»
«Χαράς ευαγγέλια» για το κεφάλαιο, «κόλαση του Δάντη» για τους εργαζόμενους και το λαό

Επιτάχυνση των αντιασφαλιστικών ανατροπών και παραπέρα σφοδρή επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, μεταξύ άλλων με νέα μέτρα ενίσχυσης της «ευελιξίας», μείωση του λεγόμενου «κόστους εργασίας», διευκόλυνση των απολύσεων, πάμφθηνο εργατικό δυναμικό από τη «δεξαμενή» των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων και παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζόμενων γυναικών προβλέπει μεταξύ άλλων η έκθεση της λεγόμενης «Επιτροπής Πισσαρίδη», που έδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Στην άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, ο «οδικός χάρτης», για να φορτωθεί και η νέα καπιταλιστική κρίση στο λαό και να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας για επιχειρηματικούς ομίλους και «επενδυτές» στους τομείς που ιεραρχεί το κεφάλαιο, περιλαμβάνει συνέχιση και γενίκευση της φοροληστείας στο λαό για τη διασφάλιση νέων φοροαπαλλαγών και προνομίων στο κεφάλαιο, «πογκρόμ» πλειστηριασμών και εκβιασμών για τη λαϊκή κατοικία, αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες, αστικό κράτος ακόμα «φιλικότερο» στο κεφάλαιο και πιο εχθρικό στις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

Η έκθεση της επιτροπής, με βάση τη στρατηγική του κεφαλαίου στην οποία συντάσσονται όλα τα αστικά κόμματα, αποτελεί παράλληλα και τη βάση για τη διαμόρφωση του σχεδίου που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση το φθινόπωρο στην Κομισιόν για να εκταμιευτούν πόροι από το περιβόητο «Ταμείο Ανάκαμψης». Επιβεβαιώνεται ξανά έτσι πως οι εργαζόμενοι, ο λαός όχι μόνο δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τον πακτωλό δισ. που αναμένουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αλλά αντίθετα πως θα κληθούν να τα «πληρώσουν» μέχρι το τελευταίο σεντ με νέες αναδιαρθρώσεις και σκληρά μέτρα, ένταση της εκμετάλλευσης. Ελπίδα υπάρχει όχι στα σχέδια του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων και των κομμάτων του, αλλά στην πάλη εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών, με προμετωπίδα τις δικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ