Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 23 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι προσφορές - απάντηση στο απαράδεκτο πρόστιμο στο ΚΚΕ

Με συγκέντρωση προσφορών και έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης αλλά και με τα δικά τους μηνύματα, Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, μέλη και φίλοι του Κόμματος συνεχίζουν να δίνουν ηχηρή - μαχητική απάντηση στην απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ με βάση τον αντιδραστικό νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων, που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (2014) και τον οποίο έκανε ακόμα πιο αντιδραστικό ο ΣΥΡΙΖΑ, με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ.

Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση, με βάση το άθλιο νομοθέτημα που αντιμετωπίζει τα κόμματα ως ανώνυμες εταιρείες και με στόχο την παρέμβαση στη δράση και τη λειτουργία του ΚΚΕ, επέβαλε πρόστιμο στο Κόμμα το 4% επί της ετήσιας κρατικής του επιχορήγησης, επειδή όπως έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή δεν δίνει λίστες με ονοματεπώνυμα, αριθμούς ταυτότητας ή ΑΦΜ των μελών και φίλων του που το ενισχύουν οικονομικά ακόμα και με ελάχιστα ποσά, των δύο και πέντε ευρώ.

Απέναντι στο πρόστιμο - πρόκληση που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ στο ΚΚΕ , Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεχίζουν τη συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης:

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ συγκέντρωσε και προσφέρει στο Κόμμα το ποσό των 3.000 ευρώ, ως μια πρώτη απάντηση στο πρόστιμο - πρόκληση, και ξεκαθαρίζει: «Δίνουμε όλοι τη μάχη προκειμένου το Κόμμα να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα της οργάνωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, της αλλαγής του αρνητικού συσχετισμού, της προώθησης της Κοινωνικής Συμμαχίας. Για την ανατροπή του βάρβαρου εκμεταλλευτικού καπιταλιστικού συστήματος, για την εργατική εξουσία».

Η Τομεακή Οργάνωση Επισιτισμού - Τουρισμού της ΚΟ Αττικής συγκέντρωσε το ποσό των 639 ευρώ, ως μια πρώτη απάντηση στο πρόστιμο που επιβλήθηκε στο Κόμμα, ενώ «απαντάει» και με το στίχο του Γιάννη Ρίτσου «Εμείς δεν ξέρουμε τι είναι ομίχλη. Εμείς που λες όλα τα φτιάχνουμε στο φως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ