Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 - Κυριακή 23 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Αλλα 209 κρούσματα και 3 θάνατοι

Ενας άνδρας 52 ετών κατέληξε το πρωί της Παρασκευής από κορονοϊό, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ο 52χρονος νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τις 26 Ιούλη, καθώς είχε βρεθεί θετικός στον ιό. Πρόκειται για τον έναν από τους δύο εργαζόμενους σε σούπερ μάρκετ («Μασούτης») της Καβάλας που είχαν βρεθεί θετικοί.

Εξάλλου, 4 επιπλέον θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο γηροκομείο «Εστία Παπαγεωργίου» στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 26.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, την Παρασκευή καταγράφηκαν 209 νέα κρούσματα και 3 θάνατοι. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 8.138 ενώ τη ζωή τους από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει 238 άτομα. Στην Αττική καταγράφηκαν 76 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη 49. 11 κρούσματα στην Πέλλα, 6 στη Λέσβο, 5 σε Καρδίτσα και Πιερία, 4 σε Κοζάνη και Χαλκιδική. Από 3 κρούσματα είχαν Ημαθία και Κυκλάδες. Από 2 καταγράφηκαν σε Ηράκλειο, Θεσπρωτία, Λάρισα, Ξάνθη, Χανιά. Από 1 κρούσμα σε Αρκαδία, Αρτα, Δράμα, Δωδεκάνησα, Εβρο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κορινθία, Μαγνησία, Μεσσηνία, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Φθιώτιδα, Φλώρινα. 28 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με διάμεση ηλικία τα 68 έτη. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ακόμα, την Παρασκευή, ανακοινώθηκε ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας απαγορεύεται η λειτουργία χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί και ισχύει ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις (εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως σε εστιατόρια, θέατρα, σινεμά). Τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν έως την Τρίτη 1/9.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ