Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΠΘ
Απαιτεί άμεσα μέτρα για τη διενέργεια κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων

Αμεσα μέτρα για την εξασφάλιση της ασφαλούς διενέργειας των κλινικών και εργαστηριακών ασκήσεων καθώς και αμφιθεατρικών παραδόσεων όλων των ετών, ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία κανενός φοιτητή, ασθενούς και διδάσκοντα, απαιτεί ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι «βρισκόμαστε ήδη μπροστά σε νέο κύμα της πανδημίας, με αυξημένο τον αριθμό κρουσμάτων τόσο πανελλαδικά όσο και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη», και μάλιστα με 24 θετικά κρούσματα σε υγειονομικό προσωπικό στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και «Παπαγεωργίου», «που αναδεικνύουν τις τεράστιες ανεπάρκειες και ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας». Με αυτά τα δεδομένα, οι φοιτητές της Ιατρικής ανησυχούν για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η διδακτική διαδικασία.

Ο Σύλλογος παραθέτει τους προβληματισμούς των φοιτητών: «Τι θα γίνει με τις κλινικές ασκήσεις, τι μέτρα θα παρθούν ακριβώς ώστε να μην κινδυνεύσει η υγεία κανενός φοιτητή, ασθενούς και διδάσκοντα. Πώς ακριβώς θα πραγματοποιηθούν οι εργαστηριακές ασκήσεις των προκλινικών ετών με αριθμό ατόμων που σε "κανονικές" συνθήκες ξεπερνούσε κατά πολύ - σε ορισμένες περιπτώσεις - τους 30, με το ελάχιστο διδακτικό προσωπικό που απέμεινε στο Τμήμα».

Απέναντι σε αυτά, απαιτεί λήψη άμεσων μέτρων για δημιουργία προγράμματος με μικρότερες ομάδες για τη διενέργεια των ασκήσεων και παραδόσεων, πράγμα που όπως τονίζει «προϋποθέτει να εξασφαλιστεί τώρα το κατάλληλο μόνιμο προσωπικό».

Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ διεκδικεί μεταξύ άλλων: Συστηματικά, δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για φοιτητές και υγειονομικούς. Στελέχωση των υγειονομικών μονάδων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό. Να ανοίξουν τώρα τα Νοσοκομεία «Παναγία» και Λοιμωδών. Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα Υγείας σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ