Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι σχολικοί καθαριστές - καθαρίστριες!

Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο δημαρχείο Καβάλας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Καβάλας προχώρησαν οι σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες χτες Πέμπτη 27 Αυγούστου, μετά την πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Καθαριστριών Δημοσίων κτιρίων Ν. Καβάλας. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Καβάλας και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο δήμαρχος, Θ. Μουριάδης, απαντώντας στα αιτήματα των εργαζομένων για τη μονιμοποίησή τους, αρχικά υπερασπίστηκε την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, με την οποία υιοθετούνται 10μηνες συμβάσεις ομηρίας για τις σχολικές καθαρίστριες, ενώ στη συνέχεια αναγκάστηκε να δεσμευτεί πως με έξοδα του δήμου θα προσπαθήσει να μετατρέψει τις συμβάσεις το πολύ 20 εργαζομένων μερικής απασχόλησης σε πλήρους απασχόλησης.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» του Σωματείου Καθαριστριών σε ανακοίνωσή της που μοίρασε στους εργαζόμενους τονίζει την ανάγκη άμεσης οργάνωσης του αγώνα από κοινού με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους που πλήττονται από την ίδια πολιτική. Αναφέρει πως από την πείρα των εργαζομένων φαίνεται πως λύση στο πρόβλημά τους δεν πρόκειται να δοθεί από «καμία κυβέρνηση και κανένα παζάρι με αυτούς που μας θέλουν δούλους με μισθούς των 200 - 300 ευρώ το μήνα», ούτε «στα σαλόνια των υπουργών, χωρίς τη δική μας μαζική συμμετοχή και διεκδίκηση με βάση τις δικές μας ανάγκες».

Η παράταξη καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων, με άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών - καθαριστριών των σχολείων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Στο πλευρό των εργαζομένων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας

Στο πλευρό των εργαζομένων στο δίκαιο αγώνα τους στέκεται και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καβάλας, η οποία ζητά τη σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει ότι όχι μόνο δεν επαρκούν οι καθαρίστριες (86) που εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, αλλά στην πλειοψηφία τους (72) είναι μερικής απασχόλησης, με μόλις 14 να είναι πλήρους απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων απαιτεί κονδύλια για την απασχόληση και των 86 καθαριστριών/στών με πλήρες ωράριο. Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών. Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές για την προμήθεια με το απαραίτητο υλικό (Μέσα Ατομικής Προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κ.λπ.).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανεπαρκής ο αριθμός καθαριστριών στα σχολεία (2021-08-25 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία ενάντια στη διεύρυνση της «ελαστικής» εργασίας (2021-08-12 00:00:00.0)
Διεκδικούν πλήρη απασχόληση, δουλειά με δικαιώματα (2021-08-11 00:00:00.0)
Απλήρωτες χιλιάδες σχολικές καθαρίστριες (2019-11-27 00:00:00.0)
Διαδήλωσαν για το δικαίωμα στη δουλειά (2016-07-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ