Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλήρης η κυβερνητική κάλυψη στη συμμετοχή Στεφανή στην αντικομμουνιστική φιέστα

Πλήρη κάλυψη στην παρουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης στην άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού (ΕΑΑΣ) στον Γράμμο και το Βίτσι, στις 30/8, έδωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας. Ερωτηθείς για ποιον λόγο η κυβέρνηση επιλέγει για πρώτη φορά μετά το 1974 να εκπροσωπηθεί σε μια τέτοια εκδήλωση με αφορμή την επέτειο λήξης του εμφυλίου πολέμου, απάντησε ότι «έχουν δοθεί απαντήσεις το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με την εκπροσώπηση αυτή».

Θυμίζουμε ότι στην εκδήλωση θα εκπροσωπηθεί ο πρωθυπουργός από τον υφυπουργό Αμυνας, Αλ. Στεφανή, όπως γνωστοποίησε η ίδια η ΕΑΑΣ, κάτι που έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, αφού εδώ και δεκαετίες δεν συμμετέχει εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε αυτές τις αντικομμουνιστικές φιέστες. Πρόκειται για εκδηλώσεις που κάθε χρόνο διοργανώνει η ΕΑΑΣ, μαζεύοντας διάφορα φασιστικά κατακάθια, νοσταλγούς των ταγμάτων ασφαλείας και των αντικομμουνιστικών - δολοφονικών συμμοριών, όπως της ΠΑΟ, ενώ μέχρι πρόσφατα συμμετείχαν και μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Εκεί αναπαράγονται οι τερατολογίες περί «κομμουνιστοσυμμοριτισμού», «εθνοπροδοτικού ΚΚΕ» και άλλα παρόμοια, που αποτέλεσαν το πλαίσιο των σκληρών διώξεων του αστικού κράτους στα μετεμφυλιακά χρόνια, με εκτελέσεις, εξορίες, φυλακίσεις και βασανισμούς σε βάρος κομμουνιστών και άλλων πρωτοπόρων αγωνιστών.

Σημειώνεται ότι η ΕΑΑΣ, που διοργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις για την αναπαραγωγή του πρωτόγονου αντικομμουνισμού, εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας, ενώ υποχρεωτικά εντάσσονται σε αυτήν οι απόστρατοι του Στρατού Ξηράς και τους κρατούνται χρήματα από τις συντάξεις τους για να χρηματοδοτούνται τέτοια αίσχη. Επομένως, οι ευθύνες είναι βαριές τόσο για τη σημερινή κυβέρνηση που δίνει και επίσημη κάλυψη μέσω του εκπροσώπου της, όσο και για τις προηγούμενες κυβερνήσεις που άφησαν άθικτο αυτό το καθεστώς.

Η προκλητική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης, που αποτελεί άλλη μια προσπάθεια να ψαρέψει στα βρωμόνερα των φασιστοειδών, καταγγέλθηκε από την πρώτη στιγμή από το ΚΚΕ, που με ανακοίνωσή του απαιτεί την απόσυρση του εκπροσώπου του πρωθυπουργού από αυτήν την άθλια αντικομμουνιστική εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ