Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της δολοφονίας δύο διαδηλωτών

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ενας 17χρονος ταυτοποιήθηκε ως υπαίτιος για τον πυροβολισμό και το θάνατο δύο ανθρώπων την Τρίτη, στη διάρκεια των διαδηλώσεων που συνεχίζονται αμείωτα στην πόλη Κενόσα του Ουισκόνσιν, μετά τον πισώπλατο πυροβολισμό σε βάρος του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από λευκό αστυνομικό, την περασμένη Κυριακή. Οπως ανακοινώθηκε, ο δράστης ανήκε σε πολιτοφυλακή και «αποφάσισε να πάρει τον νόμο στα χέρια του και να σκοτώσει αθώους διαδηλωτές».

Βίντεο στο διαδίκτυο τον δείχνει να περιφέρεται οπλισμένος, να υποδεικνύει στους αστυνομικούς σημεία όπου βρίσκονται διαδηλωτές και να πυροβολεί εναντίον τους, κρυμμένος πίσω από αυτοκίνητα.

Σε μια προσπάθεια εξάλλου να κουκουλώσει τις ευθύνες της αστυνομίας, το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ουισκόνσιν ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, ένα μαχαίρι εντοπίστηκε στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο του Μπλέικ. Ο δικηγόρος του Μπλέικ, που μετά την επίθεση είναι πλέον παράλυτος από τη μέση και κάτω, απάντησε με ανακοίνωσή του ότι ο πελάτης του δεν αποτέλεσε απειλή για την αστυνομία και αμφισβήτησε ότι είχε στην κατοχή του μαχαίρι.

Από την πλευρά του, το Facebook ανακοίνωσε χτες ότι κατέβασε τη σελίδα της Kenosha Guard, μιας ομάδας που καλούσε τους κατοίκους της πόλης αυτής «να πάρουν τα όπλα» εναντίον των διαδηλωτών. Στις φωτογραφίες στο προφίλ της Kenosha Guard εμφανίζονταν μια μεγάλη αμερικανική σημαία και ένας άνδρας να κρατά ένα στρατιωτικού τύπου τουφέκι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ