Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Δε συζητά κατάργηση του νόμου

Με τη γνωστή αδιάλλακτη στάση απάντησε η κυβέρνηση στα αιτήματα των απεργών καθηγητών, προτάσσοντας τα ΜΑΤ στο υπουργείο Παιδείας και εμμένοντας, παρά τις αντιδράσεις, στην εφαρμογή των αντιδραστικών επιλογών της. Με δεδομένη τη συμμετοχή στην απεργία, που έστειλε μήνυμα αποδοκιμασίας της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, οι εκπαιδευτικοί που έδωσαν μαχητικό «παρών» στην απεργία συζητούν για τα επόμενα βήματά τους. Η ΟΛΜΕ έχει ήδη αποφασίσει να κάνει νέα γενική συνέλευση προέδρων μέχρι τις 12 Φλεβάρη και αύριο ξεκινά τη συνεδρίαση για τη διαμόρφωση εισήγησης προς τις γενικές συνελεύσεις. Η ΔΟΕ προγραμματίζει νέα 48ωρη απεργία μέσα στο Φλεβάρη, η ημερομηνία της οποίας, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ, θα οριστικοποιηθεί το αργότερο στις 11 Φλεβάρη.

Κατά τη χτεσινή συνάντηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με τον υφυπουργό Παιδείας Γ. Ανθόπουλο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου «ξεκαθάρισε» ότι διάλογος δεν μπορεί να γίνει εφόσον ζητούν την κατάργηση των νόμων 2525 και 2640 και της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Στο αίτημα για συνάντηση με το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός Παιδείας «επιφυλάχτηκε» για την ημερομηνία.

Από την πλευρά του, μιλώντας χτες στο ραδιόφωνο του «Φλας», ο υπουργός Παιδείας Γερ. Αρσένης είπε ότι οι κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ είναι «άκαιρες και ουσιαστικά δημιουργούν ένα κλίμα αντίθετο σ' αυτό που θα πρέπει να έχουμε για να γίνει ένας ευρύτερος διάλογος με ευρύτατη κοινωνική στήριξη». Παρέπεμψε για μια ακόμα φορά στην «επιτροπή Μπλέσιου» και σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις και να νομιμοποιήσει τη μεταρρύθμιση, τάχθηκε υπέρ των αυξήσεων στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, τις οποίες συνέδεσε με τη «μεταρρύθμιση». Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, είπε: «Προσωπικά βλέπω ότι στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης με τη σημαντική αύξηση των ευθυνών του εκπαιδευτικού, είναι αναγκαίο να δούμε και το θέμα της οικονομικής του κατάστασης και της βελτίωσης του μισθού του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ