Κυριακή 30 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ ΛΑΟΙ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Η Ελλάδα να μην υποχωρήσει άλλο

Ο Ιωάννης Σταθόπουλος, πρώην υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, την περίοδο 1991 - 1993, επί κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη και πρώην βουλευτής Λακωνίας, τόνισε:

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει προχωρήσει σημαντικά στον ένα από τους τρεις πυλώνες της. Τον Οικονομικό. Ηδη η καθιέρωση του ενιαίου νομίσματος σηματοδοτεί την πρόοδο αυτού του πυλώνα. Ο τρίτος όμως πυλώνας, δηλαδή η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, καθυστερεί σημαντικά.

Η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι και κυρίως οι οικονομικά ισχυρότεροι, δεν εννοούν να καταβάλουν δαπάνες για τη συγκρότηση ιδίου, δηλαδή Ευρωπαϊκού Στρατού. Θεωρούν ότι για θέματα ασφάλειας τούς καλύπτει το ΝΑΤΟ. Αυτό βεβαίως επιθυμούν και οι ΗΠΑ. Επομένως, αποφασίζουν συγκρότηση στρατού που θα δρα ως ειρηνευτική δύναμη, δηλαδή μάλλον ως αστυνομία, αφήνοντας τα «δύσκολα» στο ΝΑΤΟ!

Η χώρα μας, μετά την ολιγωρία πολλών μηνών αφότου εμφανίστηκε το αγγλικό κείμενο, βρίσκεται σε δεινή θέση, λόγω του κακού χειρισμού της κυβερνήσεως. Δεν ενήργησε αμέσως και τώρα τρέχει πίσω από τα γεγονότα. Αναγκάστηκε να εκλιπαρήσει αναβολή απλώς για να μεταθέσει χρονικά το θέμα.

Η μη δημιουργία Ευρωπαϊκού Στρατού αυτόνομου, ο οποίος θα δρα χωρίς την οιανδήποτε συνδρομή του ΝΑΤΟ, είναι εμπαιγμός και αντίκειται στα συμφέροντα χωρών της Ενώσεως όπως η Ελλάδα. Απόδειξη αυτού είναι η συμπαιγνία ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Τουρκίας που θέτει την τελευταία σε ίση μοίρα με τις χώρες της ΕΕ.

Η Ελλάδα να μην υποχωρήσει άλλο. Να απαιτήσει εξασφάλιση των συνόρων της από την ΕΕ άλλως ο Ευρωστρατός δεν έχει λόγο υπάρξεως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ