Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Αρχίζει αύριο το συνέδριο

Με την πολιτική ομιλία του Νίκου Κωνσταντόπουλου «ανοίγουν» αύριο Σάββατο οι εργασίες του συνεδρίου του Συνασπισμού (που συγκαλείται με τους αντιπροσώπους του προηγούμενου), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, με την έγκριση της εκλογικής διακήρυξης του κόμματος.

Στο μεταξύ, εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για την εκλογική αναμέτρηση, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων, ενώ βολιδοσκοπούνται οι διαθέσεις προσωπικοτήτων της δημόσιας ζωής, που ο Συνασπισμός θα ήθελε να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά του.

Η εκλογική διακήρυξη που θα τεθεί το Σαββατοκύριακο στην κρίση των συνέδρων, περιλαμβάνει τις θέσεις και προτάσεις του κόμματος, η ανεδαφικότητα των οποίων έγκειται στο ότι ξεκινούν από εντελώς λανθασμένη αφετηρία και βάση. Ετσι, οι όποιες προτάσεις του Συνασπισμού ακυρώνονται από την κύρια θέση του, αυτή της αποδοχής της ΟΝΕ, για την οποία εκφράζεται η πεποίθηση πως μπορεί να αποκτήσει κοινωνικά χαρακτηριστικά, παρά το γεγονός ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου, στα πλαίσια της οποίας είναι ασφυκτικά έως ανύπαρκτα τα περιθώρια άσκησης «κοινωνικής πολιτικής».

Είναι δε τόσα τα ...καλά της ΕΕ που η Ελλάδα «πρέπει να εργαστεί έχοντας κεντρικό στόχο την ένταξη των βαλκανικών χωρών στην ΕΕ» και να διεκδικήσει κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την περιοχή. Μια περιοχή που χρήζει «ανασυγκρότησης», χωρίς να αναφέρεται πουθενά στη Διακήρυξη, αν η ανασυγκρότηση θα είναι του είδους που προβλέπει το διαβόητο «Σύμφωνο Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» ή χωρίς να διευκρινίζεται από ποιον, για ποιον και σε ποια κατεύθυνση θα κινείται η ανασυγκρότηση.

Σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι θεωρεί ως βασικό αντίπαλο την παρουσία του Συνασπισμού. Είναι προφανές ότι επιχειρείται διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ, το οποίο φυσικά δεν έχει μέτωπο εναντίον του Συνασπισμού, αλλά εναντίον των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού και κατά δεύτερο λόγο εναντίον όσων έχουν ταχθεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο πλευρό τους.

Διαμαρτύρεται για την εκλογολογία

Μέχρι αργά χτες βράδυ αναμενόταν ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν. Κωνσταντόπουλος, να αποστείλει ανοιχτή επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκθέτοντάς του το πολιτική πρόβλημα που προκύπτει από την παρατεταμένη εκλογολογία και την άρνηση του πρωθυπουργού να ξεκαθαρίσει το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ