Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Προσπάθεια να εφαρμοστεί ο κατάπτυστος νόμος για τις διαδηλώσεις

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του κατάπτυστου νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε την επιβολή περιορισμών στη σημερινή κινητοποίηση των σωματείων και φορέων από το χώρο του Πολιτισμού. Η σημερινή κινητοποίηση είναι και η πρώτη στην οποία εφαρμόζεται το σχετικό μέτρο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, σε έγγραφό της η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει: «Οι συναθροιζόμενοι στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών κατά την πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Πανεπιστημίου, ακολούθως αριστερά επί της οδού Πεσμαζόγλου - αριστερά επί της οδού Σταδίου όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας - αριστερά επί της οδού Β. Γεωργίου Α' - Λεωφόρου Β. Σοφίας όπου θα καταλάβουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας».

Τους περιορισμούς που προσπαθεί να επιβάλει η αστυνομία, προκειμένου να εμποδίσει την κινητοποίηση των καλλιτεχνικών σωματείων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, σημειώνοντας ότι «η αστυνομία, χωρίς να έχει εικόνα για τη μαζικότητα της κινητοποίησής μας, μας απέστειλε απόφαση περιορισμού σε δύο λωρίδες του οδοστρώματος. Στόχος τους είναι να γίνει αποδεκτό στη συνείδησή μας ότι εκ των προτέρων συνδικάτα και αστυνομία θα συνδιοργανώνουν τις κινητοποιήσεις». Καλεί τους μουσικούς ακόμα πιο μαχητικά και πεισμωμένα να συμμετάσχουν μαζικά στη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ