Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση σήμερα στον όμιλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Σε στάση εργασίας (τις τρεις πρώτες ώρες του ωραρίου) και κινητοποίηση στην έδρα του ομίλου «ΕΛΛΑΚΤΩΡ», σήμερα Πέμπτη στις 8 π.μ., καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, καταγγέλλοντας το αντεργατικό πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία.

Η εταιρεία προχώρησε το προηγούμενο διάστημα σε μειώσεις μισθών και τώρα έχει βάλει μπροστά εκδικητικές απολύσεις όσων δεν τις αποδέχτηκαν. Μάλιστα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, με θράσος εμφανίζει «ως "κοινωνική δικαιοσύνη" τις απολύσεις του 12% του συνόλου των εργαζομένων που δεν αποδέχτηκαν την εκβιαστική μείωση μισθού». Ακόμα και η αποδοχή των μειώσεων, όπως προειδοποιεί, δεν σώζει τις θέσεις εργασίας, καθώς «η διοίκηση δηλώνει σε κάθε ευκαιρία ότι οι μαζικές απολύσεις θα συνεχιστούν κανονικά με βάση το πρόγραμμα "εξυγίανσης", το οποίο αρνείται να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους και στα σωματεία». Την ίδια στιγμή, «η μείωση προσωπικού συνεπάγεται εξαντλητικά ωράρια και πίεση μέχρι "τελικής πτώσης" για όσους μένουν πίσω με μειωμένο μισθό».

«Πάνω στις μειώσεις των μισθών και στην αντικατάσταση του σημερινού προσωπικού με νέο, "φθηνότερο", θεμελιώνονται τα μελλοντικά κέρδη του ομίλου, για μετόχους και τράπεζες που τον δανείζουν, ώστε να σπάσει τα ρεκόρ κερδοφορίας την επόμενη μέρα της έναρξης των μεγάλων έργων στις Κατασκευές», τονίζει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ