Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Συζητούν για λύση ομοσπονδίας

Λύση ομοσπονδίας συζητείται στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τόνισε ότι στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες στη Γενεύη συζητείται μόνον λύση ομοσπονδίας.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο του ΡΙΚ, ο κ. Παπαπέτρου, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν έγινε ποτέ από κανέναν ο παραμικρός υπαινιγμός για συζήτηση λύσης συνομοσπονδίας. Ο Ραούφ Ντενκτάς, είπε ο κ. Παπαπέτρου, διασπείρει ανακρίβειες και προσπαθεί να προκαλέσει προβλήματα στο εσωτερικό μας μέτωπο με ισχυρισμούς ότι συζητείται, δήθεν, λύση συνομοσπονδίας.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο πρόεδρος Κληρίδης προειδοποίησε επανειλημμένα τον Γενικό Γραμματέα ότι θα έπρεπε να ανακληθεί σε τάξη ο Ραούφ Ντενκτάς, πράγμα όμως που δεν έγινε και που ανάγκασε τον Πρόεδρο Κληρίδη να προβεί στις χθεσινές δημόσιες δηλώσεις του. Σε παρατήρηση ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης προανήγγειλε ότι σήμερα θα δώσει δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι δε θα ήθελε να προκαταλάβει τα πράγματα, καλώντας έμμεσα τους απεσταλμένους διαφόρων χωρών να ενεργοποιηθούν. Ο καθένας, συμπλήρωσε ο κ. Παπαπέτρου, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η διαδικασία θα πρέπει να συνεχιστεί μέσα στο πλαίσιο που καθορίζουν οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

Ο εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Ραούφ Ντενκτάς να ήγειρε και άλλα θέματα, αλλά, πρόσθεσε, ότι και ο ίδιος ομολόγησε ότι δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε τέλος, ότι ο πρόεδρος Κληρίδης δεν κατέθεσε κανένα χάρτη στο τραπέζι των συνομιλιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ