Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία του ΚΚΕ στις πληγείσες περιοχές του Σαρωνικού

Νέες φωτιές χτες σε Αρτέμιδα και Νέο Βουτζά

Στις πληγείσες από τη μεγάλη πυρκαγιά στο δήμο Σαρωνικού περιοχές βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θύμιο Τσούνα, αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ενωσης Αποστράτων του Πυροσβεστικού Σώματος, και την Τάνια Γαλανοπούλου, δημοτική σύμβουλο Σαρωνικού με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Επισκέφτηκαν την περιοχή της Φέριζας και την περιοχή Αγ. Παντελεήμονα Αναβύσσου και συνομίλησαν με κατοίκους των οποίων τα σπίτια και τα κτήματα χτυπήθηκαν από την πυρκαγιά. Εκφράστηκαν έντονες διαμαρτυρίες ως προς το χρόνο επέμβασης για την πυρόσβεση και το συντονισμό της όλης επιχείρησης. Ως σοβαρό πρόβλημα επισημάνθηκε και η ευθύνη του δήμου για τον μεγάλο αριθμό ακαθάριστων ιδιωτικών και μη εκτάσεων, που επέτειναν το πρόβλημα. Σημειωτέον, στην περιοχή της Φέριζας δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Επιπλέον, φωτιά εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι σε έκταση με χαμηλή βλάστηση σε περιοχή του δήμου Αρτέμιδας. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούσαν 19 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές πυροσβέστες και 1 ελικόπτερο. Η Πυροσβεστική είχε ειδοποιήσει τους κατοίκους του οικισμού Αγία Κυριακή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, καθώς κινδύνευαν τόσο από τη φωτιά όσο και από τις ρίψεις νερού που γίνονταν από τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών, από τα οποία απεγκλωβίστηκαν τρεις άνθρωποι και ένας εξ αυτών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Εφαρμόστηκαν κυκλοφοριακά μέτρα σε δρόμους της περιοχής από την αστυνομία.

Τέλος, χτες ξέσπασαν φωτιές στην Πάρνηθα, στο τέλος της οικιστικής ζώνης κοντά στον ΟΤΕ, το πρωί στον Νέο Βουτζά, στο ύψος του Νταού Πεντέλης, και σε δασική έκταση στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Μεσσηνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ