Παρασκευή 4 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν υπάρχουν λύσεις στα προβλήματα χωρίς ενωμένη και οργανωμένη πάλη

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Χαλκίδα

Αν δεν παλεύει ο ελληνικός λαός συσπειρωμένος και οργανωμένος, αν δεν αμφισβητήσει τα συνολικά και τα γενικά πολιτικά πλαίσια που κυριαρχούν σήμερα στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, αν δεν αμφισβητήσει τους γνωστούς ψευδεπίγραφους μονόδρομους δεν υπάρχει λύση ούτε για την ανεργία, ούτε για το εισόδημα, ούτε για ποιότητα ζωής.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στους εργαζόμενους και στον ελληνικό λαό το ΚΚΕ, όπως εκφράστηκε χτες το απόγευμα από τη ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Αλ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στο ξενοδοχείο «Παλίρροια».

Ξέρω ότι η Εύβοια, τόνισε η ΓΓ του ΚΚΕ, έχει το «πλεονέκτημα» να κατέχει ρεκόρ ανεργίας, στο γενικό ανεβασμένο ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα. Εκτός αυτού, όμως, υπάρχουν συσσωρευμένα και οξυμένα προβλήματα σε όλους τους τομείς και θεωρούμε ότι, η ανεργία, η φτώχεια και η ανασφάλεια θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα».

Ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΑΓΝ

«Η πείρα του Κόμματός μας είναι μεγάλη και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά και μπορούμε να εξηγήσουμε πώς ένας απλός εργάτης και φοβάται - δεν το λέμε με περιφρόνηση - και "πιάνεται απ' τα μαλλιά" σε κάποια στιγμή, όταν βλέπει μια πρόταση, μια ελπίδα, ένα φως».

Ετσι ξεκίνησε την απάντησή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όταν ρωτήθηκε για την κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΑΓΝ, το διήμερο αποκλεισμό των διοδίων Σχηματαρίου και τη θέση του ΚΚΕ ότι οι εργαζόμενοι δέχτηκαν αφόρητες πιέσεις από φιλοκυβερνητικούς δημάρχους και βουλευτές, με πρωτοστάτη το βουλευτή του ΣΥΝ Β. Αποστόλου, για να σταματήσουν τον αποκλεισμό.

Συνεχίζοντας η Αλ. Παπαρήγα τόνισε, ότι, «όχι μόνο οι εργάτες της ΒΙΟΜΑΓΝ, αλλά γενικότερα η εργατική τάξη της χώρας μας έμεινε σκόπιμα ανενημέρωτη από συνδικαλιστικές ηγεσίες και κόμματα, αφέθηκε απροετοίμαστη να δεχτεί μια επίθεση αφάνταστη.

Στο συγκεκριμένο θέμα, δεν αποφάσισαν ελεύθερα και μόνοι τους οι εργάτες να εναλλάξουν τις μορφές πάλης. Πάλι τους έβαζαν στο μυαλό, την εύκολη ελπίδα, την αυταπάτη. Αυτούς που έβαλαν στο μυαλό τους αυτή την αυταπάτη, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τους αποκαλύψουμε».

Σ' αυτό το σημείο παρέμβηκε ο Κ. Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος τόνισε: «Μπορώ να πω ότι ήταν επιεικής η τοποθέτηση του "Ρ", μπροστά στο παρασκήνιο και σ' αυτά που διαδραματίστηκαν από το απόγευμα που άρχισε η κατάληψη μέχρι την ώρα που τέλειωσε. Εξασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις στους συνδικαλιστές και στους εργαζόμενους, απ' όλους αυτούς που αναφέρει ο "Ρ", για να υποχωρήσουν. Οταν ακούτε από βουλευτή του νομού σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού στις 7.30 το πρωί, να λέει "ναι θα φροντίσουμε να εκτονωθεί η κατάσταση" τι σημαίνει αυτή η έκφραση, αναρωτήθηκε ο Κ. Παρασκευάς, την ώρα που είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη κινητοποίηση και από τη μορφή της πάλης, εξαρτάται για το ποια θα είναι η έκβαση αυτού του αγώνα».

Πέρα από τις κυβερνήσεις, γι' αυτή την εξέλιξη στο Μαντούδι και οι βουλευτές έχουν μεγάλη ευθύνη και οι τοπικοί παράγοντες, για την εξαπάτηση που υφίστανται διαρκώς οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι», κατέληξε.

Τεκμηριώνοντας τη θέση περί «συνεχούς εξαπάτησης» το μέλος του ΠΓ, αποκάλυψε ότι «αυτή την ώρα (χτες το απόγευμα) συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΑΕΔ για να τους δώσουν τα χρήματα που τους υποσχέθηκαν, που, όμως, πρέπει να έχει κηρυχτεί η εταιρία σε πτώχευση, με βάση το νομοθετικό πλαίσιο».

Αργά το απόγευμα η Αλ. Παπαρήγα συμμετείχε σε σύσκεψη μελών, στελεχών και φίλων του Κόμματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας κόντρα στην ανεργία (2001-04-03 00:00:00.0)
Επιμένουν αγωνιστικά! (2000-02-12 00:00:00.0)
Να αποτελέσει το νεκροθάφτη της κυβερνητικής πολιτικής! (1998-08-09 00:00:00.0)
Ωρα της ρήξης και του αγώνα (1998-04-05 00:00:00.0)
Στην Εύβοια σήμερα η Αλ. Παπαρήγα (1998-04-03 00:00:00.0)
Η Αλ. Παπαρήγα στην Εύβοια (1998-04-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ