Κυριακή 6 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

«Αγαπητέ Ρίζο»

Ευχές στο ΚΚΕ

Μ. Μ., αντιστασιακός, Πειραιάς. Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια, τον ελληνικό λαό κυβέρνησαν, στην πλειονότητά τους, πολιτικοί υποταγμένοι και εξαρτημένοι από τους ξένους, προδίδοντας και ξεπουλώντας τον. Ενα όμως κόμμα ελληνικό, πατριωτικό, που δεν άλλαξε όνομα και ιδανικά, το ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, στάθηκε και στέκεται δίπλα στο λαό και αγωνίζεται για τα δίκια του. Για το λόγο αυτό φυλάκισαν και εκτέλεσαν τα καλύτερα παλικάρια του, στελέχη και μέλη του, με αντικειμενικό σκοπό να το διαλύσουν. Ομως αυτό άπλωσε ρίζες βαθιές στον ελληνικό λαό και στάθηκε αδύνατο το ξερίζωμά του.

Στο Κόμμα αυτό, το ηρωικό, το πατριωτικό, το λαϊκό, στο ΚΚΕ, εύχομαι Καλή Χρονιά και επιτυχία στους αγώνες, που προμηνύεται να 'ναι σκληροί.

Παπαγρηγοράτος Διονύσης, Πόρος κεφαλλονιάς. Στη ΝΕΤ πριν ένα περίπου μήνα, ο δήμαρχος Αθήνας και αρχηγός του νέου πολιτικού κόμματος των «Ελεύθερων πολιτών» κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου ποιοι θα είναι αυτοί οι «ελεύθεροι πολίτες» που θα απαρτίζουν το κόμμα του, έδωσε την εξής απάντηση: «Θα είναι όλοι αυτοί οι πολίτες που δε θα ανήκουν σε παραδοσιακά κόμματα»... Απόρησα πράγματι με την απάντηση αυτή του κ. Αβραμόπουλου, γιατί όσο και αν προσπάθησα δεν μπόρεσα να βρω συμπολίτες μας που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα. Εκτος αν εννοεί διάφορους περιθωριακούς και μηδενιστές που βρίσκονται πάντα έξω από τα δρώμενα πολιτικά και άλλα, της χώρας μας. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αν είναι παραδοσιακά ή νεόκοπα, όπως το κόμμα του κ. Αβραμόπουλου, που εκφράζουν τα ίδια συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, αλλά η επιλογή των ελεύθερων πολιτών πρέπει να είναι με εκείνο το κόμμα, όπως το ΚΚΕ, που εκφράζει τα συμφέροντα του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ