Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΑΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κυβέρνηση - εφοπλιστές αφήνουν το νησί με ελάχιστα δρομολόγια

Την απόσυρση των ρυθμίσεων που διευκολύνουν τη μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων απαιτεί η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, όπως και την εξασφάλιση επαρκών δρομολογίων για Καβάλα και Κεραμωτή, με τα αναγκαία μέτρα προστασίας από την πανδημία αλλά και μέτρα προστασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο πλαίσιο του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε τη Δευτέρα στη Βουλή, μεταξύ των άλλων αντιλαϊκών μέτρων τέθηκαν προς ψήφιση ρυθμίσεις που «στέλνουν το σήμα στους εφοπλιστές να αναστείλουν από τώρα την υποχρεωτική δεκάμηνη δρομολόγηση των πλοίων, να λιγοστέψουν ακόμα περισσότερο τα δρομολόγια και να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την εντατικοποίηση σε βάρος των ναυτεργατών, με εξαντλητικά ωράρια, αφού κατατάσσει τους εφοπλιστές της ακτοπλοΐας σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία, με αναστολή σύμβασης των ναυτεργατών και επίδομα 534 ευρώ».

Η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ καταγγέλλει πως η κυβέρνηση «κάνει πράξη τις απαιτήσεις των εφοπλιστών και τους λύνει τα χέρια για να προχωρήσουν τα σχέδιά τους για μείωση δρομολογίων και πληρωμάτων. Αφού αύξησε την πληρότητα μέχρι και 85%, δεν έκανε τίποτα για τις συνθήκες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν, τώρα συνεχίζει και με νέα δώρα».

Προσθέτει πως «όλη η Θάσος θα ξαναζήσει ακόμα πιο έντονα αυτήν τη φορά το πρόβλημα με τη θαλάσσια συγκοινωνία, ένα πρόβλημα που δεν λύνεται διαχρονικά παρά τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες. Πώς θα μπορούσε να λυθεί άλλωστε όσο οι θαλάσσιες συγκοινωνίες παραμένουν στα χέρια των εφοπλιστών που σκοπό έχουν μόνο το κέρδος;».

Η ΤΕ Θάσου του ΚΚΕ τονίζει πως το Κόμμα έθεσε στη Βουλή θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο και κάλεσε για την απόρριψή του, προσθέτοντας πως «η απαραίτητη και καθοριστική πίεση όμως για να μη ζήσουμε τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται μπορεί να προέλθει από τον ίδιο το λαό της Θάσου». Καλεί όλα τα σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους του νησιού να απαιτήσουν ασφαλή και επαρκή θαλάσσια συγκοινωνία της Θάσου με την Καβάλα και την Κεραμωτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ