Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟ ΜΑΝΔΡΑΣ - ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μεγάλη εξόρμηση την Κυριακή ενάντια στη μονάδα επικίνδυνων αποβλήτων

Προετοιμάζεται η συγκέντρωση στις 27/9 με τον Γιάννη Πρωτούλη

Μεγάλη εξόρμηση στη Μάνδρα θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 20 Σεπτέμβρη μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, προκειμένου να ενημερωθεί ο λαός γύρω από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς για δημιουργία μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή.

Στην εξόρμηση θα διακινηθεί το κάλεσμα του Κόμματος για τη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει την Κυριακή 27 Σεπτέμβρη, στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία Μάνδρας για το ίδιο θέμα, με ομιλητές: Τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής περιφερειακό σύμβουλο Αττικής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και τον Μπάμπη Θεοδώρου, δημοτικό σύμβουλο - επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας.

Ηδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα από κατοίκους, από απλούς ανθρώπους που ζουν στη Μάνδρα και δίκαια αγανακτούν με την πρόθεση για εγκατάσταση μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή. Αλλωστε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Μάνδρας - Ειδυλλίας είχε φέρει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τη δημοτική αρχή να αρνείται να το συζητήσει και να κατηγορεί τους δημοτικούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως «αδιάβαστους». Την ίδια στιγμή η περιφερειακή αρχή Αττικής, μαζί με την προηγούμενη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή της ΝΔ, δεν έφεραν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που θα μπορούσε να βάλει εμπόδια σε αυτή την εξέλιξη, μια απόφαση καταδίκης της.

Η εξέλιξη είναι ανησυχητική, αφού προστίθεται άλλη μια επικίνδυνη εγκατάσταση σε μια περιοχή πολλαπλά επιβαρυμένη από χημικές βιομηχανίες, διυλιστήρια, εργοστάσια ανακύκλωσης, χωματερές, μονάδες αποθήκευσης εύφλεκτων υλικών και άλλων προϊόντων. Δραστηριότητες δηλαδή πλάι και μέσα στον οικιστικό ιστό, οι οποίες εκτός από τη διαρκή ρυπογόνα δραστηριότητα, που τσακίζει τη ζωή των λαϊκών νοικοκυριών, κουβαλούν και την πιθανότητα για ένα Βιομηχανικό Ατύχημα Μεγάλης Εκτασης. Οι ευθύνες βαραίνουν διαχρονικά τις κυβερνήσεις που έχουν μετατρέψει το Θριάσιο στη «χαβούζα» της Αττικής, αλλά και τις τοπικές αρχές που εφαρμόζουν αυτήν την πολιτική.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων (2020-09-29 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στη μονάδα επικίνδυνων αποβλήτων (2020-09-22 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στη μονάδα επικίνδυνων αποβλήτων (2020-09-12 00:00:00.0)
Σε ετοιμότητα ο λαός ενάντια στην εγκατάσταση μονάδας επικίνδυνων αποβλήτων (2020-09-04 00:00:00.0)
Τέρμα πια στην υποβάθμιση! Οχι άλλος καρκίνος! (2019-08-28 00:00:00.0)
Την Τρίτη 27 Αυγούστου η κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (2019-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ