Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
«Ανάσα» για την καθαριότητα στα σχολεία κόντρα στην ασφυξία της κυβέρνησης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 59 συμβάσεις μερικής απασχόλησης μετατράπηκαν σε πλήρους απασχόλησης

Την απόφαση να μετατρέψει τις 59 συμβάσεις μερικής απασχόλησης (τρίωρες) καθαριστριών σε σχολεία της Πάτρας σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης έλαβε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, δίνοντας έτσι μια μικρή ανάσα, στις συνθήκες ασφυξίας που έχουν δημιουργήσει η κυβέρνηση και συλλογικά όργανα της Τοπικής Διοίκησης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών. Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση δεν προχώρησε σε προσλήψεις καθαριστριών για να καλυφθούν όλες οι αυξημένες ανάγκες σε συνθήκες κορονοϊού, με αποτέλεσμα για 265 σχολικές μονάδες και 30.000 μαθητές στην Πάτρα να υπάρχουν μόλις 177 εργαζόμενες, 59 εκ των οποίων με τρίωρη απασχόληση.

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος εισηγήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, είπε πως «η κυβέρνηση όφειλε να το κάνει αυτό, αλλά δεν το έκανε και πέταξε το "μπαλάκι" στους δήμους». Είπε ακόμα ότι τα επιπλέον χρήματα για τη μισθοδοσία αυτών θα πληρωθούν από ίδιους πόρους και ότι τα κονδύλια θα παραμείνουν διεκδικούμενα από την κυβέρνηση.

Στην εισήγησή του, ο δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα του δήμου για 190 θέσεις πλήρους απασχόλησης, όπως είχε διατυπωθεί με το υπ' αριθμ. 12863/20-08-2020 έγγραφό μας. Εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετατροπή των 59 συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Παράλληλα και επειδή ούτε αυτό το μέτρο, όσο αναγκαίο και αν είναι, δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ