Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγωνιστική συνέχεια με πανεργατικό συλλαλητήριο στις 13 Οκτώβρη

Η οργάνωση της αντίστασης των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού, βρέθηκε στο επίκεντρο της σύσκεψης Ομοσπονδιών, Συνδικάτων και συνδικαλιστών της Αττικής που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Πεδίον του Αρεως, μετά από κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στη σύσκεψη, η οποία έγινε με τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας, αποφασίστηκε η οργάνωση πανεργατικού συλλαλητηρίου στις 13 Οκτώβρη στην Αθήνα, με στόχο η κινητοποίηση αυτή να αποτελέσει μια μαζική - ενωτική απάντηση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση και ταυτόχρονα βήμα προετοιμασίας για μια νέα πανεργατική κλιμάκωση.

Μπροστά σε αυτόν το στόχο, η ίδια η πραγματοποίηση της χτεσινής επιτυχημένης σύσκεψης επιβεβαιώνει ότι τα ζωντανά, ταξικά συνδικάτα δυναμώνουν και συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους σε όλες τις συνθήκες - λαμβάνοντας πάντα τα απαιτούμενα μέτρα - απέναντι και στη διαρκή προσπάθεια της κυβέρνησης, της εργοδοσίας και των ανθρώπων τους να επιβάλουν «σιωπητήριο» στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σε συνέχεια της χτεσινής σύσκεψης, από σήμερα το μήνυμα μεταφέρεται πλέον σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, για την ανάγκη να ενισχυθεί παραπέρα η συλλογική δράση των εργαζομένων κόντρα στην αντιλαϊκή επίθεση.

Τα σωματεία που συμμετείχαν, σχεδιάζουν ήδη τις πρωτοβουλίες τους μέχρι το συλλαλητήριο και οργανώνουν τη συμμετοχή τους σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες.

Τόσο από την εισήγηση όσο και από τις τοποθετήσεις συνδικαλιστών που πήραν τον λόγο αναδείχθηκαν μια σειρά από μέτωπα πάλης που βρίσκονται αυτήν την περίοδο ανοιχτά.

Ανάμεσα στο πρόγραμμα δράσης που ήδη έχει διαμορφωθεί, ξεχωρίζουν οι εξής πρωτοβουλίες:

-- Η σημερινή κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονιών. Στο ίδιο μέτωπο της Παιδείας, σωματεία και συνδικαλιστές έχουν καταθέσει πρόταση για πανελλαδική απεργία των εκπαιδευτικών στις 24/9.

-- Η πανελλαδική μέρα δράσης στον Τουρισμό - Επισιτισμό στις 28/9, η στάση εργασίας και η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας που έχουν αποφασιστεί στην Αττική.

-- Οι κινητοποιήσεις για την καταδίκη των υπόδικων εγκληματιών της Χρυσής Αυγής από τα συνδικάτα του Πειραιά αύριο στο Κερατσίνι και από σωματεία και φορείς στις 7/10 έξω από το Εφετείο Αθήνας (10 π.μ., μετρό στους Αμπελόκηπους).

Επίσης, οι πρωτοβουλίες ενάντια στον νέο Πτωχευτικό Κώδικα που θέτει στο στόχαστρο τη λαϊκή κατοικία, η αλληλεγγύη και στήριξη των διεκδικήσεων για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών, κόντρα στο κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που καλλιεργούν ακροδεξιές δυνάμεις και φασιστοειδή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ